Sinterklaas 3: speculaasmousse

geroosterde venkel

Zondag is echt zo’n dag dat een extra lekker dessert verdient. Ik heb nog een flinke voorraad speculaaskruiden in huis. Dus wordt het vandaag een speculaasmousse. Zo maak je het!

Speculaasmousse, voor 4 mooie (wijn)glazen of coupes:

2 blaadjes witte gelatine
2,5 dl slagroom
3 el suiker
2 tl koek- en speculaaskruiden
4 speculaasjes
partjes mandarijn of strooigoed & chocolademunten

Week de blaadjes gelatine ongeveer 5 min. in een kom met ruim koud water. Klop de slagroom met de suiker en de koekkruiden bijna stijf. Hak de speculaasjes fijn. Breng 2 eetlepels water in een kleine steelpan op laag vuur tegen de kook. Neem de pan meteen van het vuur en los de goed uitgeknepen blaadjes gelatine al roerende in het warme water op. Laat het gelatinemengsel afkoelen tot lauwwarm. Spatel het gelatinemengsel en de speculaaskruimels door de geklopte slagroom. Schep de mousse in 4 glazen of coupes en zet ze minimaal 4 uur in de koelkast om op te stijven. Garneer de glazen met partjes mandarijn of voor kinderen met strooigoed en chocolademunten.

Heb je inmiddels ontdekt dat de Feestdagenspecial online is? De komende weken zullen 3 feestelijke kerstmenu’s op de Feestdagenspecial verschijnen. Na Sinterklaas gaan we echt van start met de kerstvoorbereidingen en ga ik je hier op mijn blog vertellen hoe je de menu’s snel en simpel kunt aanvullen met beeldschone amuses en bonbons uit eigen keuken.