Recept van de week: Softijs van banaan met espresso-amandelen

softijs van bananen

Ineens heb je het in je bowl. Gelukkig maar, want dit recept voor softijs van banaan lepelt het lekkerst weg in een kom.

Voor 4 kommen: Voor de amandelen: 
80 g amandelen • 1 tl espressopoeder 
• 1 el maple syrup (ahornsiroop) + extra 
om te besprenkelen • snuf zeezout • 
extra: bakplaat, bekleed met bakpapier
Voor het softijs: 4 bananen, in plakjes en bevroren • 4 tl espressopoeder • scheutje amandelmelk
Extra: keukenmachine

Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng alle ingrediënten in een kom en verspreid ze over de bakplaat. Bak 10 minuten en laat de noten iets afkoelen voor je ze grof hakt. Doe intussen de bevroren plakjes banaan in de keukenmachine en pureer ze met het espressopoeder en amandelmelk. Het mengsel verandert langzaam van structuur: van korrelige stukjes 
banaan tot uiteindelijk romig softijs. Schraap af en toe langs de zijkanten van de kom als dat nodig is. Schep het softijs in vier kommen en verdeel er de grof-
gehakte amandelen over. Besprenkel met extra maple syrup en serveer meteen.

Voor meer recepten uit een kom, check je VIVA 43. Het blad ligt nu in de winkel of kan je hier online bestellen. Je kunt VIVA ook online lezen via Blendle.