Tea Topic: Wat is je favoriete gerecht?

‘Hoe was je dag?’ is vaak het startpunt van een gesprek. Maar volgens Pickwick zijn er nog veel meer vragen om een conversatie bij de thee mee te beginnen. Dus heeft Pickwick negentig vragen gedrukt op miljoenen labels van haar theezakjes. De vraag ‘Wat is jouw favoriete gerecht?’ zorgde in een Utrechts restaurant voor een leuk gesprek. Het water loopt je in de mond.

Josephine (31), kok: “Oeh, leuke vraag! En een lastige, want ik vind echt zoveel dingen lekker. Als het goed bereid is dan, hè. Mosterdsoep, aardappelsalade. Maar ook met een stukje goed gebakken entrecote kun je me blij maken.”

Saskia (25), serveerster: “O ja, mij ook. Vooral als ie nog een beetje rare is. Mmm… Heerlijk! Ik krijg er nu al zin in!”

Josephine: “Dus dat is jouw lievelingsgerecht?”

Saskia: “Eén van de, ja. Met stip bovenaan staat toch wel boerenkool met worst. Maar wel zoals mijn moeder ’m maakt. Als ik weet dat ze dat eten, schuif ik gewoon aan.”

Josephine: “Nu ben ik nieuwsgierig. Wat is daar zo bijzonder aan?”

Saskia: “Ze bakt het altijd even op in de koekenpan. Dan komt er een knapperig korstje op en is het niet meer zo vettig. Echt superlekker! En het doet me denken aan Sinterklaasavond, dan aten we het altijd.”

Josephine: “Echt? Bijzonder hoe je smaak dan gekoppeld is aan je herinnering, hè? Ik hoop altijd dat mensen dat ook bij mijn gerechten hebben, en dat ze daarom terugkomen.”

Win een high-tea voor 4 personen in het Amstel HotelLabel Hoe was je dag

Bedenk een originele vraag en wie weet wordt jouw ‘Tea Topic’ wel op miljoenen theelabels gedrukt! Stuur hier je vraag in. Elke week wordt er een winnaar gekozen, die naast zijn/haar vraag op een theelabel een jaar lang gratis thee (24 pakjes) wint en daarnaast 2 Pickwick-glazen XL. De overall winnaar wint daarnaast een high-tea voor 4 personen in het Amstel Hotel.