Tips voor een nazomer picknick

picknick

Jennie van Jenniefromtheblog.com schrijft op haar blog over mode, lifestyle, sport en gezond leven. Voor ons verzamelde ze de beste eet- en drinktips om je zomerse gevoel nog even vast te houden!

jennie-from-the-blog-love-beer-1024x682Kaasgave komkommers
“Tijdens de zomer gaan er bij mij heel wat schalen yoghurt en salades naar binnen. Als ik daar even geen zin in heb, dan neem ik lekker wit brood met ham, kaas en komkommer. Klaar in een handomdraai en vouwpartij, of leuk in blokjes zonder korstjes op een stokje. Of maak het nog Instagram-waardiger door met een kaasschaaf een lange sliert komkommer te maken en deze tussen de stukjes brood door te laten zigzaggen.”

Smoothies
“Smoothies zijn de perfecte manier om de zomer te verlengen. In de vakantietijd koop ik vaak zo veel fruit dat ik het niet op krijg voordat het ‘oud’ begint te worden. Dan maak ik smoothies van het fruit dat een beetje zacht is geworden en dat ik waarschijnlijk toch niet meer los ga eten. Mijn lievelingssmoothie is nog steeds die met verse sinaasappelsap, banaan en aardbeien.”

Calorieën vallen meeBier
“Ik drink de hele dag door water, maar als ik in het park, op een terrasje of festival ben, dan ga ik toch echt wel voor bier. Vooral rosébier en radlers zijn favoriet. Juist ook in de nazomer. Zo nu en dan een glas bier drinken past prima bij een gezonde leefstijl. Bier is een natuurproduct en het valt allemaal best wel mee met calorieën. Dat een glas bier net zo veel calorieën zou bevatten als een boterham met kaas, is helemaal niet waar. Een gewoon glas bier bevat ongeveer 100 calorieën, terwijl een boterham met kaas al gauw de 160 calorieën aantikt. Meer van dit soort handige weetjes over bier kun je vinden op love-beer.nl.”