Vierkante donuts, krokodil en meer restaurants met ongewoon eten op de menukaart

ongewone restaurants

Aan ongewone etenswaren de laatste tijd geen gebrek. Deze 8 restaurants over de hele wereld hebben stuk voor stuk gekke gerechten op de menukaart staan.

  • Knoflookrestaurant Het restaurant Look in Rotterdam is wellicht niet zo geschikt voor een date. De chef is daar namelijk flink scheutig met knoflook en andere kruiden.
  • Geweldigenoten Zoet, zout, rauw of gemixt: hoe eet jij je nootje het liefst? Notenliefhebbers zijn bij Nutty Delights in Dublin aan het goede adres. Naast notenmixen en gedroogd fruit staat er niets anders op het menu.
  • Wild, wilder, wildst Bij Bull & Ranch in Londen eet je steak op een hoger niveau. Het wildrestaurant is gespecialiseerd in exotisch vlees als krokodil, zebra, wildzwijn en kangoeroe.
  • Buitenaards lekker Voor op maat gemaakte drankjes voor ieder sterrenbeeld en grappige gerechten zoals de ‘space waffle popsicles’ moet je in Hong Kong zijn. Het restaurant Enos Space Station is vernoemd naar het tweede aapje dat de ruimte in ging.
  • Vierkante donuts Bij Hoeked Doughnuts in België zijn de donuts net zo zacht en zoet als hun ronde tegenhanger, maar deze hebben letterlijk iets meer edge.
  • Dutje doen Nadat je je maag hebt gevuld met goddelijke Franse gerechten, kan je bij La Siest’In in Marseille als dessert een dutje doen in de sleeping zone.
  • Snoopyfans Fans van Snoopy moeten snel een tripje maken naar Singapore. Bij het Charlie Brown Café zijn er namelijk verschillende gerechten vernoemd naar karakters uit Peanuts, zoals Snoopy daar genoemd wordt. Wat dacht je van de Snoopy Chocolate crêpe met chocolade-illustratie?
  • Oeps Een birthday diner maar vergeten een cadeautje te halen? Zorg dan dat je afspreekt bij Bay City Burrito in Melbourne. Het Mexicaanse restaurant creëerde een collectie accessoires om aan je bestelling toe te voegen. Bestel nacho’s en je krijgt er avocado-oorbellen bij. Probleem opgelost.

Leuk om te (w)eten: de gerechten van deze restaurants zijn allemaal te bestellen via Deliveroo in het desbetreffende land.

Wil je niets meer missen van VIVA? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale zomeraanbieding: 10 nummers voor slechts €10.

Beeld Hoeked Doughnuts