Vrouwen en bier? Zo denkt de man erover!

Bier

Van Radler en rosébier tot een fris fluitje: een zomeravond is niet af zonder een ijskoud biertje. Maar hoe tap je zo’n ding nou naar behoren? Blogger en bierfanaat Bonnie doet het voor.

BierWIE: De Haarlemse Bonnie Dubois zit achter de blog ‘One Hand in my Pocket’, waar ze over food en lifestyle schrijft.
BONNIE: “Omdat de sportvereniging tachtig jaar bestaat, zou er deze zomer een strandfeest worden georganiseerd. Of ik wilde helpen met het kinderfeest. ‘Is een extra bardienst ook oké?’ vroeg ik. Want ik vind biertappen gewoon leuk. Die goudgele jongens met hun witte kragen. Maar er is ook veel nieuw aanbod waar ik blij van word: bieren met smaak (zoals Radler) of met een lager alcoholpercentage of zelfs alcoholvrij. Mijn favoriet? Bij oesters smaakt koud Jopenbier heerlijk, bij een knetterend haardvuur een bockje. Maar het allerbeste bier, die drink ik aan zee, vers van de tap.”

Bubbels nieuwe stijl
Negen van de tien bierdrinkers is man, blijkt uit onderzoek van hettestpanel.nl. Veel vrouwen typeren bier drinken in het openbaar namelijk als ‘niet stijlvol’, ‘niet vrouwelijk’ en ‘niet aantrekkelijk’. Onterecht, vindt de man. En ook een beetje zonde. Want niets lekkerder dan die ijskoude eerste slok. Of dat bittere bubbeltje achter in je keel. Tijd voor een imagoverandering dus. Cheers!

Zo tap je het perfecte biertje:Bier
1. Trek de taphendel in een vlotte beweging naar je toe.
2. Laat het eerste blubje bier weglopen.
3. Hou het glas schuin onder de kraan.
4. Hou het glas, net voordat het bier bij de rand komt, snel weer recht en doe de taphendel in een vlotte beweging dicht.
5. Strijk het overtollige schuim rustig van de kop met een bierspatel.
6. Tik niet tegen het glas: het bier komt vanzelf omhoog.

Kijk voor meer bierfeitjes op love-beer.nl

De resultaten van deze tekst zijn gebaseerd op twee onderzoeken. Het onderzoek van de brouwers van Nederland is gedaan door Edelman Berland in november 2014. Er is zowel kwantitatief als kwalitatief onderzoek gedaan onder meer dan 1000 mannen en vrouwen tussen de 25 en 35 jaar. Het andere onderzoek is uitgevoerd door hettestpanel.nl onder 2.740 mannen en vrouwen, juni 2015.