Waarom je geen olijfolie door je pasta moet doen (en toch zorgt dat die niet plakt)

pasta koken olie

Giet jij altijd een scheut olijfolie bij je kokende pasta, zodat die niet gaat plakken? Foei! Volgens de Amerikaanse topchef Fabio Viviani zou je hier per direct mee moeten stoppen.

Volgens Viviani moet er een einde komen aan de gewoonte om olie bij je kokende water te gooien. Sterker nog, degenen die dit doen zouden zich moeten schamen, omdat ze hiermee kwalitatieve olijfolie verspillen. Er is namelijk een veel goedkopere manier om te zorgen dat je pasta niet aan elkaar plakt: simpelweg door de pasta goed en regelmatig te roeren. Mensen die in plaats daarvan olie gebruiken vindt de 38-jarige celebrity-kok uit Chicago maar lui.

Hoe kook jij thuis je pasta: met of zonder olie?

Bron Daily Mail | Beeld iStock
Jessica heeft een zwak voor (salsa)dansen, gekke taalfeitjes en de Spaanse cultuur. Voor VIVA schrijft ze over human interest, entertainment, reizen, liefde, seks, eten en al het andere wat haar bezighoudt.