Waarom je nooit de specialiteit moet bestellen en andere restauranttips van Gordon Ramsay

restauranttips

Hij heeft drie Michelinsterren, restaurants over de hele wereld en talloze kookboeken en tv-programma’s op zijn naam staan. Reden genoeg om te geloven dat Gordon Ramsay wel wat van restaurants af weet. Dit zijn z’n drie gouden tips voor als je uiteten gaat.

  1. Bestel nooit de specialiteiten op de kaart. 
    Heeft het restaurant aanraders op de kaart staan? Bestel die dan juist niet. Specialiteiten zijn er vaak omdat de kok ingrediënten kwijt wil. “Als er tien specialiteiten zijn, is er niks speciaals aan,” aldus de sterrenkok.
  2. Romantisch diner voor twee? Reserveer dan een tafel voor drie.
    Volgens Gordon word je met z’n tweetjes al snel weggemoffeld in een hoekje. Wees brutaal en reserveer gewoon voor drie personen, is zijn tip. Dan heb je tenminste een fijn plekje met genoeg ruimte.
  3. Vraag naar wijn buiten de kaart om
    Vaak hebben restaurants nog wel wat flessen liggen die niet op de kaart staan – bijvoorbeeld vanwege beschadigde labels, omdat de wijn slecht verkocht of omdat ie door een ander soort is vervangen. Gordon: “We vinden het eng om een gesprek met sommeliers aan te gaan, omdat we al gauw denken dat we afgezet worden. Zorg ervoor dat hij met een goede fles aankomt en bedenk zelf een acceptabele prijs (maximaal 27 euro).”

Wil je niets meer missen van VIVA? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale lente-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10.

Bron Daily Nation | Beeld Shutterstock

Jessica heeft een zwak voor (salsa)dansen, gekke taalfeitjes en de Spaanse cultuur. Voor VIVA schrijft ze over human interest, entertainment, reizen, liefde, seks, eten en al het andere wat haar bezighoudt.