Waarom rosé de beste keuze is tijdens een barbecue

rose barbecue

Nu de zon eindelijk doet wat ie moet doen, slaan we massaal aan het barbecueën. En daar drinken we natuurlijk ook de nodige (alcoholische) drankjes bij. Blijkbaar is rosé het beste drankje om te drinken tijdens een barbecue, maar waarom eigenlijk?

Op een koude winteravond of bij een goed stuk vlees gaan we voor rode wijn en bij een visje of op een zonnig terras drinken we graag wit. Bij een barbecue eten we vaak vlees én is het zonnig, dus wat moeten we dan? Rosé drinken, zegt Marie-Christine-Osselin, wijnkwaliteitmanager bij Moët & Chandon.

“Bij vlees denken we meteen aan rode wijn, maar rosé heeft ook de structuur en body die de smaken van vlees mooi kan aanvullen, zonder dat de wijn het eten gaat overheersen of omgekeerd”, legt ze uit. Ze adviseert om rosé te drinken bij rundvlees, kalfsvlees, lam, varkensvlees of eend, maar ook bij burgers, taco’s of Thais of Indisch eten zou rosé heerlijk smaken.

Cheers!

Wil je niets meer missen van VIVA? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale lente-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10.

Bron HLN.be | Beeld Sanoma Beeldbank