Een dag geen pindakaas gegeten, is een dag niet geleefd. We eten het bruine goedje tijdens het ontbijt, als lunch of als tussendoortje – en het liefst besmeren we dan ons brood of cracker er zo dik mogelijk mee. Maar blijkbaar doen we allemaal iets verkeerd als het gaat om het bewaren van onze pot pindakaas.
Althans, als je je pindakaaspot bewaart met de deksel naar boven. Volgens Pure Wow zou je de pot namelijk op z’n kop moeten zetten.
Ondersteboven
Ondanks dat het etiket anders doet vermoeden, zou je de pot ondersteboven moeten bewaren. Dit heeft alles te maken met de olie in de pindakaas, die als beschermlaagje dient. Wanneer je de pot op z’n kop zet, kan die olie zich makkelijk door de hele pot verspreiden. Dat zorgt er weer voor dat de pindakaas niet op de bodem blijft plakken en je álles uit die pot kunt halen. En dat wil je natuurlijk, als echte pindakaasliefhebber. Dus: draai de deksel voortaan stevig op je pindakaaspot en zet ‘m op z’n kop terug in de kast.
Wil je niets meer missen van VIVA? Neem een abonnement. Klik hier voor onze speciale aanbiedingen.
Delen