Wat eet jij irritant: een op de zes Nederlanders ergert zich aan de tafelmanieren van zijn partner

Smakken, je bestek aflikken, met één hand onder tafel of met je arm je bord ‘beschermen’. We ergeren ons wat af aan tafel, en ‘wij’ doen dat meer dan onze mannelijke evenknie. Die maken zich niet zo druk.

Slechts 10 procent van de mannen zou willen dat zijn vrouw betere tafelmanieren had, terwijl 21 procent van de vrouwen haar partner graag nog het een en ander bij zou brengen. Dat blijkt uit onderzoek van acties.nl, waar ruim duizend Nederlanders met een relatie werden ondervraagd.

Nu even niet, ja

Los van ons eetgedrag, is er aan tafel geen plek voor een smartphone, zo vindt 89% van de deelnemers. Wel is opvallend dat deze overtuiging onder jongeren tussen de 18-29 jaar iets breder gedragen wordt (87%) dan onder veertigers (81%). De behoefte om één moment op de dag de telefoon even uit ons leven te bannen wordt ook in restaurants overgenomen. Er zijn steeds meer eetgelegenheden die bezoekers vragen hun smartphones in te leveren vóórdat ze aan tafel aanschuiven.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief.

Bron: acties.nl | Beeld: iStock
Marjolein woont in de stad (Amsterdam) maar hunkert naar de natuur. En als ze een tijdje door de duinen heeft gestruind, verlangt ze weer naar de stad met z'n knallende energie. Ze vindt de menselijke psyche rete-interessant en schrijft daarom graag op Viva over waarom we de dingen doen die we doen, waar we naar verlangen en hoe die grijze massa van ons werkt. Want eigenlijk zijn we maar gekke (en daarom interessante!) wezens.