Wat je nog niet wist over tequila

tequila

Kan jij het tijdens een gezellig avondje aan de bar niet laten om tequilashotjes te bestellen? We feel you. Maar wat weet jij eigenlijk nog meer over tequila, behalve dat het goed combineert met zout en citroen? Vanaf nu kan je deze fijne weetjes delen tijdens een avondje in de kroeg.

  • Tequila kreeg in 1918 een boost doordat dokters het drankje voorschreven als hét medicijn voor een Mexicaans virus.
  • Tequila wordt gemaakt op basis van een plant: de blauwe agave. Na een groeiproces van acht jaar(!) wordt het hart van deze plant gebruikt om het drankje te destilleren. Goeie tequila bestaat voor minstens 50 procent uit blauwe agave.
  • In een tequilashotje van 30 ml zitten ongeveer 70 calorieën.
  • Voor de duurste fles tequila werd ooit maar liefst 225.000 dollar betaald. Het ging om de ‘Platinum & White Gold Tequila’.
  • Onderzoekers aan de Universiteit van Mexico hebben een manier gevonden om diamanten te maken van tequila. De diamanten zijn helaas te klein om er sieraden van te maken, maar zouden wel gebruikt kunnen worden in elektronica.
  • De drank wordt gemaakt in het gebied rond Santiago de Tequila, een stad in de Mexicaanse staat Jalisco. Het mag alleen tequila genoemd worden als het is geproduceerd in Mexico.
  • Hoe langer tequila rijpt, hoe donkerder de kleur. Soms wordt er karamelextract aan de drank toegevoegd om deze donkerder te maken, waarmee wordt gesuggereerd dat hij lang heeft gerijpt.
Beeld iStock