Wentelteefjes: 3x toprecepten

Ontbijten is de belangrijkste maaltijd van de dag. Hoe start je je dag nou beter dan met wentelteefjes? Juist, niet. Ze zeggen niet voor niets: ontbijt als een koningin, lunch als een prinses en dineer als een zwerver.

Wentelteefjes met aardbeien

Dit heb je nodig: 250 g aardbeien • 2,5 el frambozenjam • 50 ml slagroom • 100 ml vanille vla • 1 ei • 1 tl kaneelpoeder • 225 ml melk • 6 sneetjes wit oud brood • 1.5 el Blue Band Vloeibaar met roombotersmaak • poedersuiker (optioneel)

Zo maak je het: Maak de aardbeien schoon, halveer de kleine en snijd de grote in vieren. Verwarm de frambozenjam al roerende totdat de jam gesmolten is, schep de aardbeien erdoor en neem de pan van het vuur. Klop voor de vanillesaus de slagroom stijf en spatel voorzichtig de vanillevla erdoor. Klop het ei met het kaneelpoeder los en roer de melk erdoor. Snijd de korstjes van het brood, wentel ze door het melkmengsel en leg ze op elkaar in een diep bord. Schenk de rest van het melkmengsel erover. Keer het brood en lepel zo nodig het uitgelekte melkmengsel erover.
Verhit de helft van de vloeibare margarine in een ruime koekenpan met antiaanbaklaag en bak 3 van de sneetjes uitgelekt geweekt brood in de hete margarine aan beide kanten lichtbruin. Bak de rest van de sneetjes brood in de rest van de margarine. Snijd de wentelteefjes schuin middendoor en serveer ze met de aardbeien en de vanillesaus. Strooi er eventueel nog wat poedersuiker over.

Wentelteefjes met honingyoghurt en compote

Dit heb je nodig: 6 sneetjes witte casino brood • 6 sneetjes krenten brood • 1 ei • 1 zakje vanillesuiker • 1 tl kaneelpoeder • 2.5 dl melk • 4 el Blue Band Vloeibaar • 0.5 l volle yoghurt •  4 el vloeibare honing • 1 pot appel- en abrikozencompote

Zo maak je het: Snijd de korstjes van de sneetjes brood. Halveer ze diagonaal. Leg ze in een kom. Klop het ei los met de vanillesuiker, het kaneelpoeder en de melk. Schenk dit mengsel over de sneetjes brood in de kom, zodat ze al het vocht op nemen. Verhit een kleine koekenpan op halfhoog vuur voor. Schenk er 1-2 theelepels vloeibare margarine in en wacht tot de grote belletjes verdwijnen. Bak hierin aan beide kanten 4-6 wentelteefjes lichtbruin en knapperig. Leg ze dakpansgewijs op een schaal afgedekt met aluminiumfolie en houd ze warm op een warmhoudplaatje. Bak zo alle wentelteefjes, gebruik steeds een scheutje vloeibare margarine. Roer de yoghurt los met honing. Serveer de wentelteefjes met honingyoghurt en compote.

Suikerbroodwentelteefjes

Dit heb je nodig: 2 eieren • 150 ml melk • 1 snufje kaneel • 4 klontjes margarine • suiker (met kaneel) • 4 plakjes suikerbrood

Zo maak je het: Meng de melk, een snuf kaneel en de eieren door elkaar heen op een groot diep bord (of ovenschaal). Laat de suikerbroodjes hierin zwemmen, tot ze goed nat zijn. Bak de wentelteefjes aan beide zijden in een flinke klont margarine mooi goudbruin. Bestrooi met de kaneelsuiker.

Wil je niets meer missen van VIVA? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale lente-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10.

Bron CookLoveShare | Beeld iStock