Wijn drinken zonder kater; het kan!

kater

Ja, je leest het goed. Wijn drinken zonder kater; binnenkort wordt het realiteit!

Hoe gezellig en gek je avond ook was, wakker worden met een kater is voor niemand leuk. Dat vonden onderzoekers van Illinois ook en dus gingen ze op zoek naar een manier om alcohol te brouwen, waar je géén kater van krijgt. Met resultaat!

“Door het gen in wijn dat een kater veroorzaakt te identificeren en te verwijderen, krijg je een wijnsoort waar je dus geen kater van krijgt”, legt één van de onderzoekers uit. Hoe dan? “Stel, je hebt een wijn met een waanzinnig lekkere smaak. Dan isoleren wij het ene gen naar het andere om vervolgens te kijken wat het effect is op de wijn. Is de lekkere smaak weg? Dan weten wij precies welk gen daarvoor verantwoordelijk is. Hetzelfde kunnen we dus ook doen met het gen dat de kater veroorzaakt. Het is heel technisch, maar laten we het erop houden dat het binnenkort mogelijk is om alcoholische dranken te brouwen waar je géén kater van krijgt”.

Nogal lastig verhaal maar hé, zolang wij wijn kunnen drinken zonder ons de dag erna te voelen alsof er een vrachtwagen over ons heen is gereden, vinden we alles goed!

Beeld: iStock