Win een ontbijt in een luchtballon!

We vinden onze boterhammen maar saai en willen bijzondere broodjes! Dat blijkt uit onderzoek* van De Ruijter. Wat vinden we nog meer van onze bammetjes?

Populair
Brood in het verdomhoekje? Nog altijd eet maar liefst 85% van alle Nederlanders elke dag brood. Met name op doordeweekse dagen bij de lunch (88%) en het ontbijt (75%). Voedzaam, lekker, gezond en verantwoord. Van zachte witte bollen en grof volkoren tot waldkorn en speltbrood.

Eentonig
Nederlanders tussen 18 en 34 jaar blijken weinig te variëren met broodbeleg. 16% gebruikt vrijwel altijd hetzelfde broodbeleg en 46% heeft een vast setje broodbeleg waar men uit kiest. Bij een doorsnee broodmaaltijd krijgen we maar één (24%), twee (42%) of (doe wild!) drie (24%) verschillende soorten broodbeleg. Zó 2014 …

Spannend
Een boterhammetje wordt doorgaans op de automatische piloot gesmeerd en zelfs gegeten. Maar liefst 72% van de Nederlanders tussen 18 en 34 jaar doet nauwelijks moeite om iets bijzonders van z’n broodje te maken. Zonde! Terwijl de goede wil er wel is, want 4 op de 10 wil dat met wat inspiratie en creatieve ideetjes best veranderen!

Combineer en varieer
Heel moeilijk hoeft zo’n make-over trouwens niet te zijn. Bedenk een lekkere combinatie: roomkaas met een beetje jam, oude kaas met appelstroop, leverworst of paté met jam, pindakaas met plakjes komkommer en een beetje sambal, beenham met honing… En varieer met broodsoorten. De keuze is reuze.

IMG_7363Zó lekker
Blogger Jennie van jenniefromtheblog.com ging de uitdaging aan om haar eigen bijzondere broodje te bedenken. “Ik ben gék op de combinatie van chocolade en aardbeien, dus doe ik gemixte vlokken en aardbeien op m’n boterham. Zó lekker!”

Wist je dat…Luchtballon high res
… mannen meer brood eten dan vrouwen? 90% tegenover 79%. 

Win een ontbijt in een luchtballon!

Met het beleg van De Ruijter en een beetje fantasie maak je van je gewone boterham je eigen broodje bijzonder. Deel jouw #broodjebijzonder op www.DeRuijter.nl en maak kans op een ontbijt in een luchtballon!

*Onderzoek Broodje Bijzonder, De Ruijter, augustus 2015