Yay! Er is nu een plantaardige versie van filet americain

plantaardige filet americain

Zwangere vrouwen en vegans opgelet: goed nieuws voor jullie uit foodie world. Er is namelijk een plantaardige variant van filet americain op de markt. Dat heeft De Vegetarische Slager bekendgemaakt.

Na een lang ontwikkelingstraject is het De Vegetarische Slager ein-de-lijk gelukt om een 100 procent plantaardige variant van filet americain te maken. En naar verluidt is ie óók voor vleeseters hartstikke lekker. Het product bestaat uit een basis van plantaardig eiwit en zonnebloemolie, met smaakmakers zoals ui, tomatenpuree, kruiden en specerijen, knoflook, natuurazijn en mosterdzaad. Het product bevat geen E-nummers en ligt voor 2,29 euro in het vleeswarenschap bij Jumbo en Albert Heijn.

Petit à l’Americain

Om voedselverspilling tegen te gaan wordt de filet americain als petit-versie (Petit à l’Americain) in kleine bolletjes verkocht. Hetzelfde geldt voor de plantaardige paté (Petit Paté) die De Vegetarische Slager een maand geleden lanceerde. Ook deze is E-nummervrij.

Wil je niets meer missen van VIVA? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale lente-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10.

Beeld Instagram

 

Jessica heeft een zwak voor (salsa)dansen, gekke taalfeitjes en de Spaanse cultuur. Voor VIVA schrijft ze over human interest, entertainment, reizen, liefde, seks, eten en al het andere wat haar bezighoudt.