Yum: zo maak je pannenkoeken met Licor 43

Of het nu sangría, ijs of kip-dadelsalade is; kieper er Licor 43 doorheen en het is sowieso een succesverhaal. Vandaag bakken we pannenkoeken met de Spaanse likeur.

Dit heb je nodig

250 gram bloem • snufje zout • 500 ml melk • 2 grote eieren • 35 ml Licor 43 •  eventueel: fruit en noten

Zo maak je het

  1. Zeef de bloem met het zout boven een grote beslagkom.
  2. Voeg de eieren en de helft van de melk toe en klop met een garde tot een glad beslag. Schenk de rest van de melk erbij en klop opnieuw glad.
  3. Voeg een scheutje Licor 43 toe en roer goed door.
  4. Dek de kom af met vershoudfolie en laat het beslag dertig min. staan.
  5. Verhit een klein beetje boter in een koekenpan van 20 cm doorsnee op middelhoog vuur en schep met een soeplepel het beslag in de pan (1 soeplepel).
  6. Draai de pan rond zodat de hele bodem bedekt is en laat de pannenkoek twee minuten bakken tot de bovenkant droog is en de onderkant bruin.
  7. Zet een pan met kokend water op en plaats daar bovenop een bord om de pannenkoeken warm te houden.
  8. Als ze klaar zijn kun je er nog een beetje extra Licor 43 overheen sprenkelen.
  9. Voor een lekkere topping kun je plakjes fruit of een handjevol noten toevoegen. Eet smakelijk!

Jessica heeft een zwak voor (salsa)dansen, gekke taalfeitjes en de Spaanse cultuur. Voor VIVA schrijft ze over human interest, entertainment, reizen, liefde, seks, eten en al het andere wat haar bezighoudt.