Zin in huisgemaakte groentesoep? Met dit recept staat ‘ie zo op tafel! 

Soepfreaks opgelet! Huisgemaakte soepen staan er om bekend veel tijd in beslag te nemen, maar met dit handige recept zorg jij ervoor dat je zelfs naast dat drukke leven nog tijd hebt voor het bereiden van een lekker en gezond soepje. En die begint natuurlijk bij de basis.

De Hollandse groentesoep met ballen: Het is een nostalgische klassieker. Daarom helpen wij je vandaag een handje bij het creëren van de ultieme huisgemaakte groentesoep, verstopt in een vliegensvlug jasje.

Met de nieuwe Honig Soep Creaties kun je nu eindeloos variëren, van een pittige kerrie pompoensoep tot Hollandse erwtensoep. Zo zet je elke dag gemakkelijk de lekkerste soepen op tafel, of je nu met 2 of 6 personen bent. Met Honig Soep Creaties ben je gegarandeerd van een volle basis die helemaal zelf naar smaak te maken is. Zo maak je 1001 verschillende soepen en maar liefst 16 (!) kommen per potje. Easy does it.

Dit heb je nodig voor 4 tot 6 borden Hollandse groentesoep:Honig Soep Creatie-Groep

  •  Honig Soep Creatie ‘basis voor verse groentesoep’
  •  175 g boerensoepgroenten
  • 100 g rundersoepballetjes

Algemene bereidingswijze:

1. Verhit 2 el olijfolie in een pan en bak hierin de boerensoepgroenten voor ca. 5 minuten. 2. Voeg 1 liter (lauw)warm water toe en schep 3 el Soep Creatie Groente in de pan (46 g per liter water). Roer goed door met een garde. 3. Voeg de rundersoepballetjes toe. Breng het geheel aan de kook en laat de soep ca. 10 minuten zachtjes doorkoken.  4. Garneer de soep met verse kruiden en peper naar eigen smaak.

Wie had gedacht dat het maken van een verse soep zo makkelijk kon zijn?

Aan tafel! 

Beeld: Istock