Zo lang kan je gember bewaren

gember bewaren

Koop je weleens gember om het in een gerecht of thee te stoppen, maar heb je altijd nog een heel stuk over? Ho, je hoeft het niet direct weg te gooien. Je kunt gember op wel drie verschillende manieren bewaren.

Invriezen maar

Snijd de gember in stukken en wikkel het in houdbaarheidsfolie of doe het in een plastic zakje. Vries de stukjes gember vervolgens in. Zo kan je de gember pakken en gebruiken wanneer je wilt. Ook fijn: je hoeft de gember niet te ontdooien voor gebruik, maar je kunt het meteen raspen. Op deze manier kan je de gemberwortel ongeveer drie maanden bewaren.

In de koelkast

Ben je van plan je gember binnen een paar weken op te maken? Wikkel het dan in een stukje keukenpapier en doe het in een plastic zakje dat je af kunt sluiten. In de koelkast blijft het op deze manier drie weken houdbaar.

Gedroogde gember

Als je de gember lang wilt bewaren, kun je het het beste laten drogen. Dit doe je door het te raspen en het vervolgens vier dagen te laten drogen op bakpapier in een koele, droge ruimte. Als de gember gedroogd is, kan je het in een zakje of pot doen en wel een jaar bewaren.

Lees ook: 

Churruslolly’s bestaan en het is de beste uitvinding ooit
Dit zijn de foodtrends van 2017