Zomertoetje: voor deze Oreo-taart heb je maar 3 ingrediënten nodig

Oreo taart

Geen keukenheld maar wel een lekkerbek? Dat treft, want voor deze taart hoef je absoluut geen culinaire skills te bezitten. Met maar drie ingrediënten zet je in een handomdraai deze zoete Oreo-taart op tafel. 

Deze Oreo-taart is het ideale zomertoetje. Je hoeft er niet uren voor in de keuken te staan. Sterker nog: je hebt niet eens een oven nodig. Het idee komt van Eloise Head van het account @Fitwaffle. ‘De Oreo ijstaart is een van mijn favorieten omdat het er geweldig uit ziet en lijkt alsof het veel moeite kost, terwijl het verraderlijk makkelijk is om te maken.’

Recept

Klinkt ons als muziek in de oren.

Dit heb je nodig:

  • 750 ml double cream (als je supermarkt dat niet heeft: ga voor de vetste slagroom, of een mix van mascarpone met slagroom)
  • 50 gram poedersuiker
  • 60 Oreo’s (beetje afhankelijk van het formaat van je taartvorm)

Zo maak je het:

  • Giet de room met de poedersuiker in een schaal en mix net zolang totdat je een stijf mengsel hebt.
  • Breng een heel dun laagje van het mengsel aan in je taartvorm, gevolgd door een laag Oreo’s en een dikkere laag van het roommengsel.
  • Herhaal deze stap nog twee keer en eindig met een laag van het mengsel dat je evenredig verspreidt.
  • Zet de taart vier uur lang in de vriezer en: aanvallen!

Dat ziet er dan ongeveer zo uit:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Fitwaffle Kitchen (@fitwafflekitchen)

VIVA nieuwsbrief

Iedere week de leukste nieuwsbrief van Nederland in je mailbox?

Bron: Red | Beeld: Getty
VIVA's Susan wilde ooit Carrie Bradshaw worden, maar heeft nog steeds geen New Yorks brownstone-appartement, geen Manolo Blahniks en geen walk-in closet. Wél een huis in hartje Utrecht en vriendinnen die altijd ruzie maken over wie Miranda, Charlotte, Samantha of Carrie is. Houdt enorm van mensen die zichzelf niet te serieus nemen en nadrukkelijk níet van mannen die salsa dansen. Volg haar op IG via @susandalstra.