Zoveel vrouwen verzwijgen het als ze iets ongezonds eten (en van dit eten hebben we de meeste spijt)

spijt eten feestdagen

Heb jij je tijdens de feestdagen ook lekker laten gaan wat eten en drinken betreft? Moet natuurlijk kunnen, maar toch blijken veel mensen spijt te hebben van die overload aan (ongezond) eten én durft niet iedereen te vertellen wat ze in hun mond hebben gestopt. Wait, what?

Tien procent van de vrouwen verzwijgt het eten van ongezonde dingen. Dat doen we omdat we ons ervoor schamen, blijkt uit de Nationale Frisse Start Test van 24Kitchen en AD Koken & Eten. Bij mannen is dit slechts drie procent. Voor het onderzoek werden 3.000 online bezoekers naar hun eetgewoonten en goede voornemens gevraagd.

Spijt

21 procent van de vrouwen heeft spijt van ongezond eten, tegenover zes procent van de mannen. Hoe jonger we zijn, hoe meer we balen van het niet zo gezonde eten wat we naar binnen hebben gestopt. Dertig procent van de personen onder de 35 jaar heeft spijt van het overvloed aan eten tijdens de feestdagen. Dit is slechts bij vier procent van de personen boven de 66 jaar het geval.

Chocola staat met 58 procent met stip op nummer een als het gaat om etenswaren waar we spijt van hebben. Ook kerstkransjes en ander kerstsnoep (51 procent) en Sinterklaassnoepgoed (43 procent) staan hoog op de lijst. Van desserts heeft 38 procent spijt, en 36 procent voelt zich schuldig over chips.

Wil je niets meer missen van VIVA? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale aanbieding: 10 nummers voor slechts €10.

Bron AD | Beeld Shutterstock