Help! Mijn geld is op…

mijn geld is op

Ondanks dat onze economie – gelukkig! – weer wat aantrekt, blijft het aantal mensen met betalingsproblemen in Nederland groeien. Het afgelopen halfjaar zijn er bijna 19.000 consumenten bij gekomen met een betalingsachterstand op hun lening. In totaal gaat het om zo’n 760.000 consumenten die in financiële problemen zitten.

Financiële ellende

Cijfers om van te schrikken! De belangrijkste oorzaken van dergelijke geldproblemen zijn veranderingen in de relationele sfeer of levensfase: denk aan een scheiding of (plotselinge) werkloosheid. Maar ook ziekte, slordigheden in de administratie, op te grote voet leven en/of een gebrek aan financiële vaardigheden komen vaak voor als oorzaak van financiële ellende.

Hulp nodig? Die is er!

In zo’n geval is voorkomen altijd beter dan genezen. Met voldoende inzicht in je woonlasten en je andere uitgaven kan dat een hoop gedoe besparen. En met een beetje geluk ook een hoop geld! In navolging van het succesvolle kennispartnerschap met ABN AMRO op het forum, kun je nu opnieuw je vragen stellen aan de adviseurs van het team.

Hoe houd ik geld over?

Met dit keer dus als centraal thema: betalingsproblemen. Heb je bijvoorbeeld geen idee hoe je je woonlasten blijvend kunt verlagen, of hoe je tussentijds je rente aanpast? En houd jij altijd aan het eind van je geld een stukje maand over? Dat hoeft niets ernstigs te betekenen, maar fijner zou het natuurlijk zijn als je nog een kleine buffer hebt, waarmee je bijvoorbeeld onverwachte uitgaven kunt financieren. Of waarmee je kunt sparen voor die ene reis waarvan je al jaren droomt. Maar wat kun je doen om dat te bewerkstelligen?

Stel je vraag op ’t forum

Daarmee helpen de ABN AMRO-adviseurs je met alle liefde. Zij zitten elke dag (behalve zondag) voor je klaar om al je brandende vragen te beantwoorden over je financiën en hoe je grip kunt krijgen op je geld. Ook willen de adviseurs je hiermee laten weten dat je met een gerust hart bij je bank terecht kunt, mocht je vragen hebben over je woonlasten en andere financiële zaken – juist door advies in te winnen, kun je je geldzaken op orde krijgen. Binnenkort worden er ook adviestopics geopend voor forummers die vragen hebben over alle financiële vragen die opspringen bij een scheiding en die geldproblemen hebben vanwege werkloosheid.

Heb jij zo’n prangende vraag voor de ABN AMRO-adviseurs? Stel ‘m dan gelijk in het topic op het forum. De adviseurs zullen daar zo snel mogelijk op jouw vraag reageren.

Beeld: lithian / 123RF Stockfoto