Jess test: sieraden schoonmaken met scheerschuim

sieraden schoonmaken

Een masker van rauwe eieren maakt je doffe haar weer stralend en aambeienzalf laat je wallen verdwijnen als sneeuw voor de zon. Als we de onderzoeken op internet mogen geloven schuilt er achter elk product wel een geheime werking. Harde feiten of lariekoek? VIVA’s Jessica stelt zich op als proefkonijn. Vandaag in Jess test: sieraden schoonmaken met scheerschuim.

Moest ik mijn fles scheerschuim twee weken geleden nog verbannen omdat ik mijn benen beter kon scheren met afwasmiddel, vandaag blijkt deze toch weer nut te hebben. Niet tijdens het scheren: nee, om mijn sieraden mee schoon te maken. Wait, what? Jawel, volgens Daily Mail is scheerschuim het ideale hulpmiddel om je sieraden te laten shinen als nooit te voren. Ik heb er zo mijn twijfels bij, maar het is het proberen waard.

Men neme een sieraad dat zijn bling door de jaren heen is verloren. In mijn geval deze ring die ik vijf jaar geleden van vriendinnen cadeau kreeg voor mijn verjaardag. Sindsdien zijn er weinig dagen verstreken waarop ik hem niet heb gedragen, en dat is dan ook goed te zien aan de doffe kleur en donkere plekken.

Ik twijfel nog even of ik dit experiment niet beter eerst kan testen op een goedkope prul, maar fuck it: als je het doet, doe je ’t goed. Dus halen we het scheerschuim erbij. In dit geval die van Gillette.

20150622_232559 2Wassen1x
Daar gaan we! Ik drop mijn ring in een hoopje schuim op de badkamervloer. Om hem goed te kunnen poetsen, pak ik er een (elektrische) tandenborstel bij. Schrobben maar!

Wassen3x
Na een minuut of twee vind ik het mooi geweest. Ik spoel de ring af met water en droog hem met een doek.

Schoon1xz

Voilá, the bling is back! Ik kan niet zeggen dat de ring weer zo goed als nieuw is, maar hij ziet er in ieder geval een stuk egaler en minder dof uit. Test geslaagd.

Volgens het onderzoek van Daily Mail zou scheerschuim zou niet alleen sieraden laten glimmen, maar ook van pas komen bij andere huishoudelijke taken zoals het schoonmaken van de oven en je spiegel. Waarom staat er nog ‘scheerschuim’ op het etiket van dit multifunctionele goedje?

Mocht je dit thuis gaan proberen, vergeet dan uiteraard niet de opzetborstel van je tandenborstel na het schrobben weg te gooien. Of scheerschuim het ook goed doet als tandpasta, betwijfel ik.

Meer ideeën voor Jessica om te testen? Mail naar jessica.sindelka@sanoma.com.

Lees hier alle andere ‘Jess test’-artikelen.

Jessica heeft een zwak voor (salsa)dansen, gekke taalfeitjes en de Spaanse cultuur. Voor VIVA schrijft ze over human interest, entertainment, reizen, liefde, seks, eten en al het andere wat haar bezighoudt.