Bijna-moeders bedelven onder cadeaus

Baby showers: ik hoorde er voor het eerst van toen ik 10 jaar terug in Amerika zat. Cadeautjes geven vóórdat een baby is geboren, dat doe je toch als je op kraamvisite gaat?? Toen vond ik het raar, maar inmiddels zijn baby showers ook in Nederland normaal.

In de watten
Nu vind ik het zelfs logisch om de toekomstig-moeder vóór haar kind er is cadeautjes te geven die ze als de baby er is direct kan gebruiken. Hoeft ze zelf wat minder te kopen, wel zo slim.

Ook voor collega’s die met zwangerschapsverlof gaan zijn baby showers leuk om op één van hun laatste dagen te organiseren. Zo heb je een afscheidsfeestje voor de collega waarbij je haar meteen in de watten legt.

Raad de reep
Maar wat doe je met zo’n shower? Vooral in de VS schijnt het normaal te zijn zwangerschap-achtige spelletjes te doen. Zoals babytriviant (‘na hoeveel maanden slaapt een baby meestal door?’), de omvang van de zwangere buik raden en een geblinddoekt-luiers-omdoen-race (bij een pop).

Een ander spelletje is om in luiers elk een andere chocoladereep (Mars, Snickers, Balisto) te smelten en om dan te raden wat dat gesmolten goedje is… Maar dat kun je natuurlijk ook laten. Een baby shower is ook heel goed zónder spelletjes en rond een lunch/ high tea/ borrel te organiseren.

Wat geef je?
Dit doet me denken aan Miranda in Sex and the City: zij wil tijdens haar baby shower (die Charlotte voor haar wil organiseren) absoluut geen spelletjes en schattig ooievaarspul, maar een volwassen lunch. Mét fried chicken, want  ”It’s my party, so I’ll fry if I want to” aldus Miranda ;-)

En wat geef je je collega/ vriendin / andere zwangere dan tijdens zo’n shower? Wat je ook bij kraamvisite geeft, dus rompers, kleertjes (niet alleen in de kleinste maten is handig), knisperboekjes, voorleesboeken, knuffels en crème voor de baby en ook de moeder (bijvoorbeeld tegen zwangerschapsstriae).

Baby shower # zoveel…
Of een bestekset, een setje waarmee met inkt of gips een voetafdruk van de baby gemaakt kan worden, een luiertaart of anijssnoepjes. Anijs schijnt de borstvoeding namelijk te stimuleren en veel zwangere of net bevallen vrouwen zouden veel trek hebben in anijs. Vandaar ook het beschuit met muisjes.

Wat ik me wel afvraag: is zo’n baby shower ook nog leuk bij collega nummer 14 die met zwangerschapsverlof gaat? Misschien ga je uit verveling dan toch een keer dat ‘raad de reep’-spel doen ;-)

CC foto: Kate’s craft corner