Doe de draagdoek

Toen ik laatst bij een stel thuis kwam om ze te interviewen, waren ze net bezig hun baby in een draagdoek op mama’s rug te stoppen. Hoe handig!

Want zo hadden ze – letterlijk en figuurlijk – hun handen vrij om met mij te praten. Als ze haar in een box of wipstoeltje hadden gelegd, was ze waarschijnlijk om aandacht gaan vragen maar zo vond ze het ok om even ‘de rug toegekeerd te krijgen’.

Toen ze na een tijd toch begon te morren, nam de vader haar in de doek op zijn buik, trok hij zijn winterjas er overheen aan en ging hij even buiten wandelen. Binnen 5 minuten was ze vertrokken en kon hij verder met het interview :-)

Het zag er zo knus uit hoe ze als een aapje tegen haar ouders aangeplakt zat. Hoewel ik zo’n draagdoek soms ook een eng gezicht vind. Als er een mini-baby’tje in ligt en mensen daar zo mee op de fiets stappen bijvoorbeeld…

Het schijnt goed te zijn voor baby’s om in een draagdoek rondgezeuld te worden. De houding lijkt het meest op hoe ze ook in de baarmoeder gedragen werden. Baby’s die worden gedragen, schijnen rustiger te zijn, minder te huilen en het vermindert reflux en krampjes.  

Je hebt de doeken in allerlei varianten: draagdoeken met een klikgordel die eruit zien als een hangmat, geweven draagdoeken, ergonomische dragers, buidelslings, fleece draagdoeken

Ik heb geen baby, dus ik heb geen idee hoe fijn/onhandig het is en welk merk het prettigst is weet is daarom ook niet. Gelukkig is er op het forum ook een topic over draagdoeken: de forummers weten die dingen vast wél.

CC foto: Don’t call meikke