In 5 stappen een nieuw interieur (voor weinig)

VIVA en vtwonen

Yes, het is zomer! Al voelt dat in Nederland helaas niet elke dag zo. Valt het weer tegen? Maak het dan binnen gezellig met een frisse wind door je interieur.

VIVA samen met vtwonen

1. Kies kleur

Low budget tip: door je muur (óf plafond) een andere kleur of nieuw behang te geven, krijgt je interieur direct een andere vibe. Bedenk daarbij dat lichte tinten een kamer groter laten lijken en dat donkere kleuren het omgekeerde doen. Het wat kleinschaliger aanpakken kan ook. Kies nieuwe kussens, plaids en woonaccessoires in een contrasterende kleur of met leuke prints en voilà!

Elke ruimte zou één echte eye-catcher moeten hebben. Dit zorgt voor rust in het interieur.

2. Zet de sfeer neer

Een open deur misschien, maar verlichting is enorm sfeerbepalend en kan je interieur maken of breken. Een lichtplan is een handig houvast. Hierin leg je vast welke verlichting waar moet komen – of het nou een vloerlamp, tafellamp of hanglamp is. Bekijk hier hoe je heel gemakkelijk zelf zo’n lichtplan maakt.

3. Kunstzinnige wandje

Elke ruimte moet eigenlijk één eyecatcher hebben, zeggen woonstylisten. Dit zorgt voor rust en orde. Maak bijvoorbeeld van één muur in je woonkamer het dominante element door een kunstgalerij te creëren. Of plaats een grote staande spiegel. In de slaapkamer werken wandpanelen vaak goed, gestoffeerd of van hout – net wat bij je past. En altijd mooi om een grote foto in meerdere delen op te hangen.

4. Warm aan de voetjes

Nee, je hoeft niet meteen een nieuwe vloer aan te schaffen. Door je vloer te schuren en een nieuwe kleur te geven, lijkt-ie ook als nieuw. Of geef ‘m een andere look met één of meerdere leuke vloerkleden. Een vloerkleed geeft een instant knus effect en natuurlijk warme voeten.

Ook kleine meubelen maken al veel verschil (en ze zijn vaak ook goedkoper)

5. Let op de kleintjes

Schuif eens met de meubels die je hebt (meteen goede work-out). Zet de bank bijvoorbeeld van de muur af of draai hem een slag. Zo bekijk je je woonruimte ineens vanuit een ander perspectief. Toch niet tevreden? Koop wat nieuwe kleine meubelen: minder duur dan grote en toch een heel ander resultaat. Denk aan een nieuwe salontafel of een leuke poef.

Schatzoeken

Helemaal toe aan een mini make-over? Breng eens een bezoekje aan de website van het grootste en meest veelzijdige woonmerk van Nederland – www.vtwonen.nl – is een unieke one stop shop voor woonproducten, inspiratie en praktische informatie.

vtwonen-logo
Beeld: vtwonen