Dit is het interieur hebbeding dat je dit najaar overal gaat zien

teddystof

Kleurinstituut Pantone voorspelde het laatst al: als het op ons interieur aankomt, slaan we komend seizoen de felle kleuren over. Het bedrijf zet hoog in op rustige tinten als ‘almond oil’ (subtiel gebroken wit) en ‘sleet’ (een tijdloze grijs). Een meubeltrend die daar toevallig perfect bij past? Teddystof in de zithoek. 

Grote kans dat je ‘m in je feed al voorbij hebt zien komen: stoeltjes of banken met ronde vormen bekleedt met een snoezig pluislaagje teddystof. Waren voorheen banken van suède, velours en ribstof in trek, nu is het teddystof dat de woonkamer veroverd. En dat is niet zo gek: juist door de coronacrisis heeft men behoefte aan zachte, warme stoffen. En die teddystof ziet er niet alleen zacht en vriendelijk uit, ook voor je billetjes is het alsof je op een wolkje zit. Bovendien is teddystof makkelijk toe te voegen aan je interieur: een stoeltje is snel neergezet en het hoeft geen klauwen met geld te kosten.

Tekst gaat verder onder beeld.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by DECOR AMSTERDAM (@decor.amsterdam) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by DECOR AMSTERDAM (@decor.amsterdam) on

Overigens is naast teddystof ook bouclé in opkomst: een geweven stof dat een oppervlakte heeft van lusjes. Kortom: het ziet er uit als teddystof, voelt als teddystof maar is net iets anders (maar even populair).

Rust, reinheid en regelmaat

Nu veel mensen meer tijd in huis doorbrengen, zien mensen ook in dat bijvoorbeeld de woonkamer wel een opfrisbeurt kan gebruiken. Om die reden wordt het vakantiegeld dit jaar uitgegeven aan nieuwe meubelen, met als een doel: een aangenaam, knus plekje creëren. Daar speelde Pantone al op in met haar kleurkeuze en nu zie je dat ook meubelontwerpers meegaan in die rust.

teddystof
Bron: eijerkamp.

Optimisme

Zo legde Pantone eerder uit waarom de keuze viel voor almond oil. “Almond oil is een zachte tint die nog het meest lijkt op subtiel gebroken wit”, schrijft Pantone. “Een soort zandkleur met gele ondertoon die rust, optimisme en liefelijkheid uitstraalt. Perfect om thuis te cocoonen.”

En eerlijk is eerlijk: zo’n rustige crèmetint is een stuk origineler dan het roestbruin, bordeauxrood en mosgroen dat meestal in het najaar de klok slaat. Is dat net-niet gebroken wit niet je ding? Pantone heeft komend seizoen ook hoge verwachtingen van ‘sleet’ (een tijdloze grijs), ‘blue depths’ (een diep koningsblauw) en ‘military olive’ (stoer legergroen). En voilà, ook daar past een item van teddystof perfect bij.

Bron: AD.nl, VIVA.nl, beeld: Decor Amsterdam, Eijerkamp, Westwing
VIVA's Lise gelooft in een poederroze planeet ergens hier ver, ver vandaan, waar Justin Bieber en Idris Elba samen president zijn en het altijd glitter giet. Zolang die planeet nog niet gevonden is, houdt Lise zich bezig met millennial perikelen en entertainment. Véél entertainment. Wil je me volgen op insta? @lisejasmijn, dan kan ik ook zien wie jij bent.