Nieuw koppel in ‘Kopen zonder Kijken’ wil vooral wijnen, wijnen, wijnen in het nieuwe huis

kopen zonder kijken den haag

Voor vaste kijkers van ‘Kopen zonder kijken’ was de aflevering van gisteravond een feest der herkenning. Al moeten we toegeven: de kijker werd tot tweemaal toe goed voor de gek gehouden. Op naar ‘Kopen zonder kijken’ in Den Haag.

Kopen zonder Kijken in oh oh Den Haag

Jaap en Jessica wonen in een heel krap maar knus appartement in het centrum van Den Haag. Daar willen ze weg, want nu zoontje Teun steeds groter wordt, is zijn slaapkamertje in de eetkamer toch echt wat krap. Daarvoor alvast mijn complimenten: ik zou gillend gek zijn geworden als ik ’s avonds niet aan tafel kan eten omdat er een baby ligt te tukken, maar Jaap en Jessica hoor je niet klagen. Terwijl ze door Teun al een jaar geen toetje kunnen eten…

Bingo!

Toch is het beperkt aantal vierkante meters de reden dat Jaap en Jessica op zoek zijn naar een woning in Den Haag, of in de buurt van de mooie stad achter de duinen. Iepenburg, Zoetermeer, het maakt ze niets uit. Wel voelt de wensenlijst van het koppel als een bingo-kaart: ze willen een huis van minimaal 100 vierkante meter, met minimaal drie slaapkamers en een zolder, een open keuken en een tuin. En net als Denise van de aflevering van vorige week en Kaat van een aantal afleveringen terug, heeft ook Jessica een harde locatie-eis: het huis moet dichtbij de snelweg liggen – zodat ze snel met de auto richting Schiphol kan rijden voor haar werk als stewardess (vraag: hebben stewardessen momenteel nog werk?). Budget: 350.000 euro.

Op naar Leidschendam

Je raadt het al: daar stopt de bingo niet. Makelaar Alex smoort de verwachtingen in de kiem. De combinatie van de wensenlijst en het budget in de bebouwde kom van Den Haag en omstreken? Niet te doen volgens hem. Ook Bob de Bouwer maakt zich vrijwel direct druk over het budget voor de verbouwing. Terecht overigens, want Alex overbiedt met 10.000 euro op een huis in Leidschendam, waardoor Bob een mager budget van 10.000 euro overhoudt. Daarom even twee kritische nootjes: je kunt dus wél een huis met zo’n wensenlijst kopen, hehehe. En voor Bob is 10.000 misschien niets noppes nada, voor een niet-Bob is het nog steeds een aanzienlijk bedrag.

Fifty shades of poepbruin

Maar we moeten toegeven: er moet wel het een en ander aan de stulp gebeuren. Want hoewel het huis voldoet aan alle eisen van Jaap en Jessica, vinden de twee alle ruimtes wel ‘klein’. Bingo! Hoorden we dat niet eerder bij een koppel dat kwam van een appartement van 50 vierkante meters? En dan moet het ergste nog komen: de badkamer. Een gedateerd en betegelde ruimte met fifty shades of jaren zeventig poepbruin. Het is voor Jaap en Jessica een grote schrik. Enigszins beduusd vertellen ze Martijn Krabbé na de bezichtiging dat ze deze woning zelf niet eens hadden bezichtigd, als het aan hen lag. Maar het ligt niet aan hen, want dit is Kopen zonder kijken. Bingo!

45.000 pure winst

De opmerking over de ‘kleine’ keuken en ‘smalle’ woonkamer plant bij Bob genoeg zaadjes voor een classic Bob uitbouw. Maar gelukkig heeft hij daar het budget niet voor.

Oh jawel, daar heeft Bob wel opeens budget voor! Jaap en Jessica verkopen namelijk hun postzegelappartement met een overwaarde van 45.000 euro (!). Dat vieren ze met een flinke scheut wijn, zo laten ze in een gezellige vlog weten. Al laat ze de kijker ook schrikken: even lijkt het erop dat ze gaan meedelen dat er een tweede kindje op komst is. En bingo bingo bingo, ze sluizen alle overwaarde direct door naar Bob.

Wijnen, wijnen, wijnen

Bob vindt bingo blijkbaar ook een leuk spel en gaat voor de volle kaart: er komt een uitbouw, een zwarte pui, een open keuken, glas in zwarte lood deuren én: ledverlichting onder elke trede van de trap. Nah, het enige dat ontbreekt is een vissengraatvloer! En terwijl Bob druk is met uitbouwen, laten Jaap en Jessica de kijker opnieuw een hoedje schrikken. Middels een wederom gezellige vlog laten ze weten dat ze ‘groot nieuws’ hebben. De vaste kijker weet inmiddels wat dat betekent: is Jessica zwanger?!?

Maar neen, dat is ze niet. Jaap en Jessica willen gewoon laten weten dat ze vier jaar getrouwd zijn. Opnieuw proosten ze met wijn, als kijker begin je langzaam te zoeken naar die verstopte wijnkelder in hun appartementje die hun overwaarde van 45.000 zou verklaren.

Proost!

Bob uitbouwt rustig verder, Roos gaat aan de slag met de ‘Scandinavische strand look’ (“vandaar dat rood”, alsof dat heel logisch klinkt?) en Jaap en Jessica proosten en vloggen nóg een keer. Dit keer op hun laatste avond in het appartement, waar ze acht mooie jaren hebben beleefd. Ik begin helemaal te begrijpen waarom Kopen zonder kijken qua kijkcijfers de Meilandjes heeft verslagen, want je wordt zelf gewoon rozig als je naar Jaap en Jessica kijkt – die het echt leuk met elkaar (en met alcohol) lijken te hebben.

kopen zonder kijken den haag
De oude woonkeuken van Jessica en Jaap in hun nieuwe huis
kopen zonder kijken den haag
De nieuwe woonkeuken van Jessica en Jaap, mét uitbouw.

Dan is het tijd voor De Oplevering. Jaap en Jessica betreden het huis als tante Corrie die met een volle bingo-kaart naar het podium van de braderie loopt: ze vinden het fantastisch. Dat begint al bij de ledverlichting van de trap (well played, Bob) en gaat door tot de zolder, waar eigenlijk alleen het bed een kwartslag is gedraaid. Jaap en Jessica maakt het allemaal geen hol uit, zij poppen de champagne open en proosten op hun nieuwe paleisje. Kopen zonder Kijken in Den Haag is een groot succes!

Ook Twitter keek weer mee:

Dit was Kopen zonder Kijken in Den Haag. Wil je de aflevering van Waalwijk zien? Klik dan hier.

VIVA's Lise gelooft in een poederroze planeet ergens hier ver, ver vandaan, waar Justin Bieber en Idris Elba samen president zijn en het altijd glitter giet. Zolang die planeet nog niet gevonden is, houdt Lise zich bezig met millennial perikelen en entertainment. Véél entertainment. Wil je me volgen op insta? @lisejasmijn, dan kan ik ook zien wie jij bent.