Kwasten klaar, verven maar: deze kleuren in huis laten je ontspannen

kleuren ontspannen

Ben je na al die tijd tussen vier muren wel toe aan wat verandering? Of weet je nog niet voor welke tint je moet gaan in je nieuwe woning? Dan kan deze informatie je misschien helpen. Bepaalde kleuren in huis zouden je namelijk helpen om te ontspannen.

Lees ook:
Toe aan meer decoratie? Zo hang je dingen op zónder te boren

Dikke tip daarom om voor je slaapkamer voor een van deze kleuren te gaan. De Universiteit van Sussex deed in samenwerking met het Britse papierbedrijf G.F. Smith onderzoek naar dé ultieme keuze voor op je muur.

Kleuren ontspannen

Hiervoor werden 26.000 mensen afkomstig uit verschillende landen naar hun favoriete kleur om te ontspannen gevraagd. Wat blijkt? Vooral blauw en groen scoren hoog, maar zoals altijd, kan er maar één de winnaar zijn. In dit geval is dat marineblauw. Knal dit op dat lege canvas nog in huis en je zult meteen een verschil voelen.

Hier aan de kust

Maar waarom nu juist déze tint en niet bijvoorbeeld roze of rood? Nou, de benaming zegt het al een beetje, je denkt hierbij aan de oceaan en sterrenhemel. Laat dat nu net bijzonder kalmerend werken én deze blauwe verf verlaagt ook nog eens je hartslag. Een te felle optie kan juist zorgen voor meer opwinding en hoewel er niks mis is met wat spice in de slaapkamer,  helpt een rustige kleur om beter naar dromenland te gaan. Dus kwasten klaar, verven maar!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief

Bron: Libelle | Beeld: Unsplash
Lisa woont in Limburg, maar is stiekem een echte Brabantse. Ze houdt van gekke trends en haar guilty pleasure is foute, Nederlandstalige muziek. Ze is misschien dan wel 27, maar van binnen meer een echte oma. Voor VIVA schrijft ze over het laatste nieuws op het gebied van entertainment, series, reizen, seks, films en boeken. Volgen? Dat kan via @lisahoogmoet op Instagram!