3 redenen om plantaardig te eten

Veel mensen zweren erbij: plantaardig eten. Heb je geen kaas gegeten van een veganistisch bestaan, maar ben je wel benieuwd naar de voordelen? Het is een stuk lekkerder, gézonder en beter voor het milieu dan je misschien dacht.

 VIVA samen met Becel

1. Je bent (plant)aardig voor het milieu

Vlees en zuivel spannen de kroon als meest milieubelastende producten uit de voedselconsumptie. Een van de redenen is dat de productie van zowel vlees als zuivel een impact heeft op de uitstoot van broeikasgassen (waaronder methaangas en CO2). Een verschuiving naar meer plantaardige voeding helpt dan ook mee de impact op het milieu te verminderen, onder andere door (over het algemeen) een lagere uitstoot van broeikasgassen. Je zou bijvoorbeeld je brood nog lekkerder kunnen maken met de nieuwe Becel 100% plantaardig met walnoot-, kokos- of avocado- en limoenolie. Ook kun je starten met het vervangen van kleine beetjes zuivel (zoals roomboter, melk en yoghurt) voor plantaardige alternatieven.

 

2. Aardig(er) voor je lijf

Verschillende onderzoeken wijzen uit dat plantaardige voeding beter is voor ons lijf. Het Voedingscentrum onderstreept dit gegeven en adviseert ons dan ook om meer plantaardig te gaan leven. Want naast dat het goed is voor het milieu, heeft ons lijf er ook baat bij. Verschillende plantaardige vetten zijn een bron van de goede meervoudig onverzadigde vetten, Omega 3 en Omega 6. De 100% plantaardige Becel Original bevat deze essentiële vetten Omega 3 en 6, welke bijdragen aan het behoud van een gezond cholesterolgehalte in het bloed. En dat is goed voor het hart. Een fijn idee toch?

 

3. Beter voor onze dieren

Want door onze massale vlees- en zuivelconsumptie, hebben een deel van de dieren het helaas zwaar te verduren. Koeien, kippen, varkens leven soms op een kleine ruimte om ons van goedkoop voedsel te voorzien. Dierenleed willen we allemaal het liefst voorkomen. Dat kun je doen door te beginnen met beter en/of minder vlees en zuivel te eten. Vaak kun je deze ook prima vervangen voor een plantaardige variant. Begin bij het begin en besmeer je lunch of ontbijt bammetjes met de nieuwe 100% plantaardige margarine van Becel. Want we moeten er toch aan geloven: planten zijn de toekomst.