5 apps die ervoor zorgen dat je jezelf écht uit bed sleept

wekker app

Kun jij ’s ochtends met geen mogelijkheid beweging in jezelf krijgen? En moet je altijd minstens acht keer snoozen voordat je je bed eindelijk uitkomt? Geloof het of niet, maar er zijn manieren om ook jou uit je warme nestje te krijgen. De volgende apps zijn ideaal voor iedereen die ’s ochtends niet uit bed te branden is.

Alarmy (Android, iOS)

Geen kans om lui in bed te blijven liggen met deze app. Hij dwingt je namelijk om een foto te maken van een object in huis (bijvoorbeeld je toilet). En hij is nog streng ook, want snoozen kan niet.

Walk me up (iOS)

Geen wake up, maar walk up! Deze wekker stopt niet met ringen tot je begint te lopen. En tja, als je dan toch uit bed bent kun je er maar beter uit blijven natuurlijk (dus niet stiekem weer gaan liggen hè?). Goed om te weten: hij werkt niet als je telefoon op stil staat.

SpeakToSnooze (iOS)

Een beetje gek voelt het wel, maar deze app wil dat je tegen je ‘m praat. Je kunt je wekker snoozen door ‘snooze alarm’ te zeggen, of uitschakelen met de woorden ‘alarm off’. En nu maar hopen dat je na een avond stappen niet je stem kwijt bent.

Uhp (iOS)

Deze app heeft wel een heel bijzondere manier van mensen uit bed krijgen. Als je niet snel opstaat en wegloopt met je telefoon, gaat ie over op public shaming: hij vertelt aan al je Facebookvrienden dat je nog niet uit bed bent, door middel van een post op je timeline. Wel te hopen dat zij je even een belletje geven als je je bed niet uitgekomen bent.

Barcode alarm clock (iOS)

Voor het geval je dacht dat het niet gekker kon: deze app dwingt je om barcodes te scannen. Wait, what? Je leest het goed. Van tevoren moet je een lijst maken met barcodes die je nodig hebt voor je ochtendroutine. Denk aan havermout, tandpasta en koffie. Die moet je stuk voor stuk scannen, zodat de app er zeker van is dat je alles hebt gedaan.

Beeld iStock

 

Jessica heeft een zwak voor (salsa)dansen, gekke taalfeitjes en de Spaanse cultuur. Voor VIVA schrijft ze over human interest, entertainment, reizen, liefde, seks, eten en al het andere wat haar bezighoudt.