5 redenen om je ex te blokkeren op Facebook

Okay, je hebt de relatiestatus op Facebook veranderd van ‘relatie’ naar ‘single’. Maar het is belangrijk om nét dat stapje extra te zetten, en je ex compleet te blocken. En wel hierom.

  1. Je moet afkicken: als je een relatie hebt, komen de stoffen endorfine en dopamine vrij in de hersenen. Die zorgen voor de roze bril waardoor je naar je partner kijkt, maar ook het verslavingseffect. Als je uit elkaar gaat, is het belangrijk om letterlijk af te kicken van elkaar. En dat kun je het beste cold turkey doen: dus verbreek (tijdelijk) alle contact. Dus ja, daar hoort Facebook ook bij. En niet dramatisch doen: je kunt als je weer op de been bent je ex met één muisklik weer toevoegen als vriend.
  2. Het is zelfkwelling: kijkt hij blij op de foto’s die hij post? Wie is die vreemde chick die hij opeens toevoegt? En waarom liked hij opeens van alles wat je op je eigen wall zet? Als je Facebookvrienden blijft, is de verleiding groot om obsessief zijn Facebook te checken, en hieraan een eigen invulling te geven. En deze invulling is waarschijnlijk niet al te positief ten opzichte van jezelf. Kwelling to the max dus. En waarom zou je jezelf dat aandoen?
  3. Het weerhoudt je van doorgaan met je leven: net zo alert als je op zijn wall bent, ben je je wellicht opeens ook heel erg bewust van wat je zelf op Facebook post. Misschien heb je wel de neiging om allemaal übervrolijke foto’s te posten, zodat je ex ziet wat voor fantastische sprankelende vrouw hij aan jou misloopt. Of je post juist heel verdrietige liedjes, zodat hij ziet hoe hij jouw hart gebroken heeft. Hoe dan ook: je bent met hem bezig, terwijl de realiteit hetzelfde blijft. De relatie is voorbij, het is tijd om te helen en verder te gaan met je leven. Als je zo blijft hangen, kom je geen stap verder en duurt je liefdesverdriet onnodig langer.
  4. Het voegt niks toe aan je leven, alleen ellende: okay, het is heel begrijpelijk dat het verschrikkelijk is om opeens uit elkaar te zijn. Om iemand die zo dichtbij je stond opeens niet meer te zien of te spreken. Facebook is misschien wel het enige waaraan je nog kunt zien dat je ex überhaupt nog op deze aardbol rondloopt. Maar wees eens eerlijk: wat is de toegevoegde waarde aan je leven om hem op dit moment als Facebookvriend te houden? Waarschijnlijk levert het vooral verdriet en paranoia op, en je bent al verdrietig genoeg. Je zult merken wat een verademing en rust het zal geven als je hem geblokkeerd hebt.
  5. Je kunt beter de eerste zijn: face it, je bent waarschijnlijk niet de enige die lijdt onder de relatiebreuk. Wellicht speelt je ex ook met het idee om jou te ontvrienden of te blocken. Dan kun je maar beter de eerste zijn, zodat je in elk geval zelf de touwtjes in handen hebt genomen.

Lees ook:

Bronnen: Huffington Post, Daily Mail, Eerste hulp bij liefdesverdriet
Beeld: 123RF