5x waarom sporten goed voor je is (naast het fit houden van je lichaam)

sporten goed voor je

Waarom sport jij? Om af te vallen, om fit te blijven of doe je het voor dat lekkere gevoel afterwards? Prima redenen natuurlijk, maar er zijn nog veel meer argumenten waarom sporten goed voor je is.

En… focus

Kom je maar niet tot dat ene briljante idee of is je concentratie ver te zoeken? Dan is het slim om je even een uurtje kwaad te maken in de sportschool. Tot twee uur na je work-out wordt je creativiteit namelijk vergroot en zal je je beter kunnen concentreren.

Van sporten word je slimmer

Een stuk wandelen of een potje yoga heeft positieve gevolgen voor je hersenen. Wanneer je sport wordt namelijk de neurogenese gestimuleerd, wat ervoor zorgt dat je nieuwe hersencellen aanmaakt. Een work-out zorgt dus voor een goed lichaam én een goed IQ.

Less stress

Na een vermoeiende, stressvolle werkdag heb je soms weinig zin om de sportschool in te duiken of je hardloopschoenen aan te trekken voor een rondje. Wanneer je sport wordt de stof noradrenaline aangemaakt, een soort anti-stressmiddel dat kalmte helpt bewaren. Toch jezelf van die bank afsleuren, dus.

Goed voor je geheugen

Sporten is niet alleen goed voor je lichaam, maar ook voor je geheugen. Na een intensieve work-out krijgt je geheugen een flinke boost. Maar ook op latere leeftijd zal je blij zijn dat je hebt gesport. Het is bewezen dat sporten ervoor zorgt dat je geheugen, wanneer je ouder bent, beter intact blijft.

Zelfliefde

Voel jij je ook altijd zo slank en sportief wanneer je de sportschool verlaat of een rondje hebt hardgelopen? Zelfs de minst intensieve sport kan ervoor zorgen dat je zelfvertrouwen groter en je zelfbeeld beter wordt. Sporten zorgt er dus niet alleen voor dat we er aantrekkelijk uit gaan zien, maar ook dat we onszelf aantrekkelijk vínden. #winwin

Wil je niets meer missen van VIVA én deze zomer shinen met een toffe crossbody tas? Profiteer nu van onze speciale aanbieding: een halfjaar VIVA voor € 11 per maand en een GRATIS tas van Burkely t.w.v. € 69,95.

Bron HLN.be | Beeld Sanoma Beeldbank