Slapen met mascara op, kan je daar blind van worden?

De Australische Theresa Lynch (50) werd deze week plots wereldnieuws nadat bleek dat door haar mascara bijna nooit te verwijderen ze ernstige schade aan haar ogen had opgelopen. Ze was maar liefst 25 jaar lang gaan slapen met haar oogmake-up nog op.

De ogen van Lynch waren zo pijnlijk en gezwollen dat ze een oogarts bezocht. Die zag dat door de samengekoekte mascara zich allemaal zwarte bolletjes onder haar ooglid hadden gevormd. Die bolletjes beschadigden haar oogbol en moesten daarom verwijderd worden. Als Lynch langer had gewacht, had ze blind kunnen worden.

Een aantal tips

Hoewel je niet snel blind kunt worden van slapen met je make-up op, is het een stuk beter voor je om het er ’s avonds af te halen. Oogarts Luke Arundel gaf tegenover Daily Mail nog een aantal oogverzorging tips.

  1. Gebruik alleen eyeliner op de binnenste waterlijn, dus onder je wimpers.
  2. Gebruik geen oogmake-up dat over de datum is.
  3. Pas op met het gebruiken van wimperextensions. Je kan er een allergische reactie op krijgen of ze kunnen loskomen en je oog irriteren.
  4. Draag cosmetische contactlezen niet te vaak. Contactlenzen worden voorgeschreven door een oogarts en zijn niet ‘one size fits all’. Als je ze niet op maat draagt kunnen ze je ogen beschadigen.
  5. Verwijder je make-up altijd voor het slapen gaan. Wrijf hierbij niet te hard met zeep, maar gebruik make-upremover. Gebruik het liefst producten zonder parfum of alcohol

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief.

airfryer

Bron: HLN.be | Beeld: iStock