Serena Williams mag ‘catsuit’ niet meer dragen tijdens tennistoernooi

Het pak dat tennisster Serena Williams vanwege medische redenen droeg tijdens het tennistoernooi Roland Garros is door de organisatie verboden. Dit tot grote verbazing van vele fans.

Waarom het pak verboden is, is niet duidelijk. “Het wordt niet langer geaccepteerd”, liet de president van de Franse tennisfederatie Bernard Giudicelli weten. “Men moet het spel en de plek respecteren.” Volgens Giudicelli gaat de organisatie van de French Open voor toekomstige toernooien een dresscode instellen. Wat die dresscode precies inhoudt, is vooralsnog onbekend. Wat wel duidelijk is, is dat het pak van Serena niet onder de dresscode valt.

Bloedklonters

De tennisster droeg het strakke, zwarte pak voornamelijk om bloedklonters tegen te gaan. Williams balanceerde vorig jaar op het randje van de dood tijdens de bevalling van haar dochter. “Ik had een boel problemen met bloedpropjes”, zei ze daarover. “God, ik weet niet hoeveel last ik van bloedproppen heb gehad in de afgelopen twaalf maanden.”

De catsuit van Williams bevordert haar bloedcirculatie, wat de voornaamste reden is dat ze het pak draagt. “Dit pak is een leuk pak, maar het is vooral functioneel”, aldus Williams. “Hiermee kan ik zonder problemen tennissen.” Dat de tennisbond hier lak aan lijkt te hebben, heeft voor veel verbaasde en boze reacties op Twitter gezorgd.

 

 

Bron: Libelle | Beeld: ANP