Afspraak na afspraak: wat als je in deze tijd een hyperplanner bent?

hyperplanner

Zodra er ook maar een sprankje hoop was, hing jij al in de telefoon bij de kapper. Die afspraak moest en zou er op tijd komen. Ook voor winkels maak je de ene reservering na de andere. Nee, laat dat uitstippelen van de aankomende periode maar aan jou over. Maar wat als je een hyperplanner bent geworden in deze tijd?

Een hyperplanner ja. Dat betekent eigenlijk gewoon wat het woord ook al zegt: je wil álles, maar dan ook echt alles, gepland hebben staan.

Hyperplanner

Gelukkig lijken er enkele versoepelingen op de planning te staan, waardoor je de teugels wat kunt laten vieren. Hoewel het natuurlijk lekker is om te weten waar je aan toe bent – zeker in zo’n onzekere tijd – is het soms ook wel fijn om even de boel de boel te laten.

Spontaan

Zo blijft er ook nog wat ruimte over voor een spontane ingeving. En eerlijk: soms zijn die plannen de beste plannen. Onverwacht picknicken, volgens de regels natuurlijk, met de lekkerste hapjes. Of toch dat terrasje kunnen pakken (als ze dat tenminste in de persconferentie vanavond aankondigen), omdat je jouw agenda nog leeg hebt.

Ergens naar uitkijken

Toch is het ook wel echt te snappen als je wél een hoop op de planning hebt staan. Altijd maar wandelen begint je ook langzaam je neus uit te komen. En door juist die massage of die afspraak bij de schoonheidsspecialiste voor over een poosje vast te leggen, bouw je ook tijd voor jezelf in. En dat is natuurlijk ook belangrijk.

VIVA nieuwsbrief

Iedere week de leukste nieuwsbrief van Nederland in je mailbox?

Bron: HLN | Beeld: Unsplash