Amerikaanse vrouwelijke voetballers beter betaald dan mannen, oh nee, toch niet

vrouwelijke voetballers betaald

Als je er ook maar een seconde over nadenkt dan is het al vreemd dat vrouwelijke voetballers minder betaald krijgen dan mannen. Zeker nu ‘wij vrouwtjes’ ook nog eens beter presteren dan onze mannelijke equivalenten. Carlos Cordeiro, de voorzitter van de United States Soccer Federation, beweert dat de vrouwelijke wereldkampioenen de afgelopen jaren meer betaald kregen dan mannelijke voetballers. Maar dat zuigt-ie uit zijn duim, aldus de vrouwen.

Sinds maart strijden de vrouwelijke voetbalsters in Amerika om gelijke salarissen. Sterker nog, toen de Amerikaanse vrouwen afgelopen maand de wereldtitel binnenhaalden, begon het publiek gelijk ‘equal pay’ te joelen. De voetbalsters menen dat de mannen veel beter betaald krijgen. Uit de financiële analyse van Carlos Cordeiro blijkt dat de vrouwen sinds 2010 zo’n 30 miljoen euro hebben ontvangen, en de mannen 24 miljoen. Lulkoek, volgens de vrouwen: “De cijfers zijn volkomen uit de lucht gegrepen. Het is een trieste poging van de bond om de overweldigende steun die wij alom hebben gekregen te ondermijnen”.

Zucht. 

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief.

banner

Bron: Welingelichtekringen.nl | Beeld: Pexels
Marjolein woont in de stad (Amsterdam) maar hunkert naar de natuur. En als ze een tijdje door de duinen heeft gestruind, verlangt ze weer naar de stad met z'n knallende energie. Ze vindt de menselijke psyche rete-interessant en schrijft daarom graag op Viva over waarom we de dingen doen die we doen, waar we naar verlangen en hoe die grijze massa van ons werkt. Want eigenlijk zijn we maar gekke (en daarom interessante!) wezens.