Zin in avontuur? Dankzij de nieuwe maan in Ram is dít het moment

nieuwe maan Ram

Kriebelt het al een tijdje om iets nieuws te gaan doen? Dan is dit astrologisch gezien het uitgelezen moment. Vanaf 11 april staat de nieuwe maan in Ram. Dat betekent eindelijk weer wat leven in de brouwerij. 

De afgelopen week stond de maan in het dromerige teken van Vissen. Dat gaf ons positieve vibes en de ruimte om na te denken over wat we nou echt willen. Nu is het tijd om die dromen te verwezenlijken, of in ieder geval een goede stap in de richting te doen. Nu de zon en de maan elkaar ontmoeten in het eerste teken van de dierenriem, is het tijd voor een nieuw hoofdstuk.

Onafhankelijkheid en actie

Ram gaat over onafhankelijkheid, authenticiteit en actie. De woorden die passen bij deze nieuwe periode zijn moed, uitgesproken zijn, enthousiasme, initiatief nemen en bakken inspiratie. Omdat de cyclus van de sterrenbeelden bij Ram begint, voelt dit zelfs een beetje als goede voornemens die je maakt voor een nieuw jaar. Hoe wil je dat dit voorjaar verloopt? Waar wil je komende zomer zijn?

Wat je plan ook is: ga er nu vol voor. Het is alsof het universum je de energiekick cadeau doet die je normaal gesproken alleen krijgt van een sterke bak koffie. Dat komt doordat Mars de planeet is van Ram. Die planeet staat voor een go-getter mentaliteit. De meer duistere kant van Mars is echter dat dit ook gepaard kan gaan met impulsieve acties en nervositeit. Daarom is het extra belangrijk je focus te houden en je te richten op één bepaalde strategie of een concreet doel om dat te bereiken wat je wil. Alles tegelijk doen pakt zelden goed uit.

Nog iets om voor te waken temidden van al die nieuwe energie is dat je over-competitief wordt. Probeer nieuwe projecten in eerste instantie solo aan te pakken. Zo voorkom je dat je jezelf verliest in onnodige discussies of moet dealen met koppige partners.

Geen oude koeien

Qua liefde heeft planeet Pluto komende tijd een flinke vinger in de pap. Die planeet kan een destructieve energie meebrengen in ons liefdesleven. Dit is daarom misschien niet het beste moment om oude koeien uit de sloot te halen. In het beste geval kan deze transitie je relatie verbeteren. Pluto heeft de neiging dingen finaal af te breken voordat je weer rustig op kunt bouwen.

Eén ding is zeker: door deze wisseling van de wacht wordt de komende tijd allesbehalve saai. Probeer daarom geconcentreerd te blijven, haal diep adem en ga aan de slag. Je hebt nu de kracht om je wildste dromen waar te maken.

VIVA nieuwsbrief

Iedere week de leukste nieuwsbrief van Nederland in je mailbox?

Bron: Refinery 29 | Beeld: Getty
VIVA's Susan wilde ooit Carrie Bradshaw worden, maar heeft nog steeds geen New Yorks brownstone-appartement, geen Manolo Blahniks en geen walk-in closet. Wél een huis in hartje Utrecht en vriendinnen die altijd ruzie maken over wie Miranda, Charlotte, Samantha of Carrie is. Houdt enorm van mensen die zichzelf niet te serieus nemen en nadrukkelijk níet van mannen die salsa dansen. Volg haar op IG via @susandalstra.