Deze 3 sterrenbeelden hebben de beste band met hun zus

band met je zus

Zussen zijn een speciale menssoort. Sommigen beschouwen elkaar als hun beste vriendin, met als wezenlijk verschil dat jullie ook nog eens dezelfde opvoeding delen. Maar dan zijn er ook nog legio zussen die elkaar na de kerst echt even niet hoeven te zien. 

En in sommige gevallen is het een mix: jullie maken elkaars zinnen af en lachen om precies dezelfde dingen, maar vinden het gedrag van de anders soms ook hoogst irritant. Tegen een vriendin zou je je woorden dan misschien even inslikken, terwijl je het je zus meteen voor de voeten werpt als ze iets doet of zegt wat je stoort.

Close met je zus

Jullie band heeft natuurlijk alles te maken met jullie karakters, leeftijd en opvoeding, maar ook met je sterrenbeeld. Als je een van onderstaande sterrenbeelden hebt en in het gelukkige bezit bent van een zus(je), zijn jullie waarschijnlijk heel close.

Kreeft

Als Kreeft ben je meer een mensen-mens dan wie dan ook. Daarom is de band met je zus heilig. Je zou gek worden als haar iets overkomt. Jullie band is bijna bovennatuurlijk intuïtief. Ook als je elkaar niet ziet of spreekt, voel je wanneer ze je nodig heeft. En als je dat voelt, doe je er ook alles aan om er voor haar te zijn. Soms ga je daar zelfs zo ver in, dat je je zus bijna verstikt met al die liefde die je geeft.

Hoewel een Kreeft in ruzies behoorlijk overgevoelig kan zijn en nogal eens neigt tot de slachtofferrol, ben je een mazzelaar als je een Kreeft-zus hebt. Ze is er altijd om je een peptalk te geven en vertelt iedereen hoe geweldig jij bent.

Schorpioen

De band tussen jou als Schorpioen en je zus is krachtig en staat als een huis. Je gaat heel ver als je merkt dat iemand je zus pijn doet. Aan de vlakte kun je soms wat koeltjes en sarcastisch zijn, maar van binnen gaat de liefde diep en zijn jullie enorm loyaal aan elkaar. Zelfs wanneer je zus zich gedraagt als een verwend nest.

Een Schorpioen laat niet snel iemand toe. Ze zijn wat wantrouwend naar anderen en trekken vaak een muurtje op. Daarom leunen ze zo op hun zus. Zij is een van de weinige mensen in wie je een rotsvast vertrouwen hebt. Zij is een van de weinigen met wie je je diepste geheimen deelt. Zonder je je zus, zou je maar alleen voelen.

Vissen

Vissen zou zonder haar zus niemand hebben bij wie ze even kan ontsnappen. Ja ze vindt het weleens irritant dat je soms wegdrijft van de realiteit, maar ze snapt ook dat je ziel soms te gevoelig is voor de realiteit. Vissen heeft een veilige thuishaven voor wanneer de wereld even te hard binnenkomt. Je moet kunnen dagdromen, fantaseren en af en toe zwelgen in nostalgie om te functioneren in deze wereld. Vissen heeft af en toe ook een roddelsessie nodig om even écht zichzelf te zijn na een dag aardig doen tegen alles en iedereen. Wie is daar nou geschikter voor dan je zus?

Zij was er in al je jeugdherinneringen bij. Die verhalen die alleen grappig zijn als je erbij was? Zij was er. Vissen wil begrepen worden. En je zus begrijpt je beter dan wie dan ook.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief.

Bron: Elite Daily | Beeld: iStock
Viva’s Susan wilde ooit Carrie Bradshaw worden, maar heeft nog steeds geen New Yorks brownstone-appartement, geen Manolo Blahniks en geen walk-in closet. Wél een huis in hartje Utrecht en vriendinnen die altijd ruzie maken over wie Miranda, Charlotte, Samantha of Carrie is. Houdt enorm van mensen die zichzelf niet te serieus nemen en nadrukkelijk níet van huidkleurige panty’s en mannen die salsa dansen.