Dit zijn de vijf beste momenten van de dag om te gaan joggen

joggen

Na een hele dag thuis te hebben wil je natuurlijk maar een ding: rennen. Toch? Laten we daar even voor het gemak van uit gaan. Wat zijn nou de beste momenten om te gaan joggen?

Beste moment om te joggen

07:30 uur

Het ideale moment om te gaan joggen? Bij het opstaan, om volop endorfines te tanken en vol verse energie aan je dag te beginnen. Ook erg handig aan deze aftrap van je dag: je geeft prioriteit aan je fysieke inspanning (en dus aan jezelf) en je zit niet de rest van de dag niet meer tegen het ‘g*dverdomme-ik-moet-eigenlijk-nog-sporten’-gevoel aan te hikken.

10:00 uur

Volgens de biologische klok is tien uur het tijdstip dat je lichaam en geest het wakkerst zijn. Dat kan wel een uitdaging zijn met je werk, maar klinkt van de andere kant ook als een mooie pauze.

12:00 uur

Twaalf uur is hét uur om de intellectuele vermoeidheid die je in de voormiddag hebt opgebouwd, van je af te schudden. Uhm, van je af te rennen bedoelen we dan.

17:00 uur

In de late namiddag maak je meer cortisol aan (dat is het hormoon dat je energie geeft). De geknipte timing om jezelf te overtreffen. En ook het perfecte moment om af te schakelen van je werk.

19:00 uur 

Als je niet van plan bent om vóór 23u in bed te kruipen, zal je dankzij dat rondje lopen makkelijker in slaap vallen. Scheelt je weer een uurtje Netflixend op de bank.

Ready, set, go!

Lees ook: Is wandelen te traag voor je en gaat hardlopen je te snel? Maak dan kennis met brisk walking

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief

VIVA's Lise gelooft in een poederroze planeet ergens hier ver, ver vandaan, waar Justin Bieber en Idris Elba samen president zijn en het altijd glitter giet. Zolang die planeet nog niet gevonden is, houdt Lise zich bezig met millennial perikelen en entertainment. Véél entertainment. Wil je me volgen op insta? @lisejasmijn, dan kan ik ook zien wie jij bent.