Beach life: zoveel vrouwen zijn onzeker op het strand

vrouwen onzeker strand

Nu de zon zichzelf weer laat zien (en hoe!) trekken we massaal onze bikini’s, badlakens en zonnebrillen uit de kast voor een dagje strand. Maar wat blijkt: daar aangekomen voelen we ons vooral… onzeker.

Maar liefst 78,4 procent van de vrouwen is onzeker over haar beach body. Onder mannen is dit percentage 62,8. Dat blijkt uit onderzoek onder 1438 Nederlanders van online stijlgids dresscode.nl.

Rapportcijfers

Vrouwen geven hun strandlichaam slechts een 5,7, terwijl mannen zichzelf beoordelen met een 6,8. Wij vrouwen blijken sowieso een stuk minder gul met het geven van rapportcijfers dan mannen. Wij delen aan mannen een 5,8 uit, terwijl mannen vrouwen een 6,7 geven.

Sixpack gezocht

Waar die onzekerheid vandaan komt? Vooral overgewicht, zo geven zowel vrouwen (57,5 procent) als mannen (36,4 procent) aan. Ook striae en cellulitis zijn bij vrouwen redenen voor onzekerheid. Bij mannen is het ontbreken van een sixpack en ondergewicht een reden om zich onzeker te voelen op het strand.

Het komt met de jaren

Leeftijd blijkt overigens een grote invloed te hebben op de mate van onzekerheid. Mannen tussen de 31 en 40 zijn het zekerst op het strand; 47,4 procent is comfortabel met zijn lichaam. Opvallend genoeg is slechts 14,3 procent van de vrouwen in die leeftijdscategorie zeker over haar lijf. Het zekerst zijn vrouwen tussen hun 41e en 50e levensjaar. 25,6 procent geeft aan helemaal niet onzeker te zijn op het strand.

Meer info over het onderzoek? Klik hier! 

Wil je niets meer missen van VIVA? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale lente-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10.

Bron dresscode.nl | Beeld iStock