Bindingsangst

Je partner krijgt steevast gesimuleerde paniekaanvallen als je het hebt over “samenwonen”, “kinderen krijgen” of “onze toekomst”. De verklaring luidt: “Het ligt niet aan jou, maar aan mij”. “Ik ben er nog niet aan toe om me te binden”…

Moeilijke jeugd zeker..!@#%$
Bindingsbange mannen en vrouwen houden van vluchtige seksuele betrekkingen, maar de paniek slaat meteen toe als de relatie serieuzere vormen aanneemt. Nu kan het natuurlijk prima zijn dat je (ex)partner een moeilijke jeugd gehad heeft, maar het kan net zo goed een fraai excuus zijn, een soort vrijbriefje.

Makkelijk excuus…!
Bindingsangst is hot. Het is echt in. Tegenwoordig lijken we massaal fobisch voor intimiteit. Maar wie schermt met de term bindingsangst heeft vaak een goede smoes, maar niet bepaald het beste met je voor. Het is namelijk een waterdicht excuus waardoor je niet hoeft te investeren in de relatie en je je allerlei vrijheden kunt permitteren. Alsof het een soort aangeboren afwijking is die het gebrek aan initiatief goedpraat.

“He is just not into you..!”
Deze legendarische woorden uit Sex & The City kunnen je behoeden voor een hoop verdriet én tijdverspilling. Want als iemand niet ontzettend hard z’n best voor je doet is de kans groter dat hij of zij gewoonweg niet (echt) geïnteresseerd in je is. Dat klinkt heel hard, maar het is de waarheid.

Of is dat wat erg kort door de bocht..?

Relatietherapeute Blanca van den Brand blogt iedere dinsdag om 15.30 over liefde en relatie.

CC foto: James Jordan

Insight or Out