Borstenblog

Vrouwen die hun borsten hebben laten vergroten hebben niet alleen meer seks, ze zijn over hun avonturen in de slaapkamer ook meer tevreden.

Erg baanbrekend vind ik die conclusie niet. Ik neem even aan dat de meeste vrouwen niet zomaar zo’n boob job laten doen: zij zijn niet happy met hun voorgevel en willen daar dus iets aan veranderen. Op het moment dat dat naar tevredenheid is gedaan, lijkt het me dat ze daardoor meer zelfvertrouwen krijgen en zich lekker voelen in hun lichaam. En laat goede seks daar nou onlosmakelijk mee verbonden zijn.

Gevoelig onderwerp
De borsten van een vrouw zijn vaak een gevoelig onderwerp. Tenminste, laat ik even voor mezelf spreken. Tot een klein jaar geleden was ik gezegend met een volle B-cup, soms zelfs een C. Dat vond ik prima, want het paste bij mijn lichaam. Inmiddels ben ik (hoera!) vrij veel afgevallen. Het enige nadeel daarvan is dat er van mijn borsten weinig meer over is. De kilo’s hadden overal mogen verdwijnen, maar niet daar!

Ik bleef mijn oude beha’s dragen, alsof er niets aan de hand was. Noem het een ontkenningsfase. Tot op een gegeven moment zelfs mijn vriendje me zei dat het nu toch echt tijd werd om nieuwe te kopen. Ze waren te groot geworden en dat was door mijn kleding heen te zien. Bovendien zijn mijn borsten niet helemaal even klein en viel dat daardoor ook nog extra op.

Ieniemienie
Met lood in mijn schoenen toog ik naar de Hunkemöller en dook daar een pashokje in, met een stel beha’s -cupmaat A- in mijn handen. In het ongunstige licht van zo’n hokje, met ontbloot bovenlijf voor de spiegel, voelde ik me nog ongelukkiger. Mijn borsten zagen er ieniemienie uit. Hoe zou ik ooit kunnen wennen aan die kleiner dan kleine cupmaat A? Die had ik sinds mijn tienertijd niet meer gedragen! Ik kon wel janken.

Je bent prachtig
Tot ik de beha’s ook daadwerkelijk aantrok. Ze pasten perfect. Met een kleine push-up, dat dan weer wel, maar toch. Een mooie en vooral goed zittende beha deed wonderen voor mijn zo dierbare voorgevel. Blij riep ik vriendje erbij, die tot dat moment buiten het hokje op me had gewacht, en showde ik hem mijn boezem. “Je bent prachtig”, was zijn reactie.

Knop om
Toen ging er een knop om. Door de juiste beha komen mijn kleine borsten weer mooi uit en ben ik zelfverzekerder over mijn lijf. Bovendien krijg ik naakt in bed bij mijn vriendje elke vrijpartij weer de bevestiging dat niet alle mannen van grote jetsers houden. Smaken verschillen, ook op tietengebied. Zelfvertrouwen en uitstraling zijn de sleutelwoorden en de borstgrootte die daarbij hoort, zal voor iedere vrouw anders zijn.

Boven alles realiseer ik me dat ik blij mag zijn dat ik überhaupt nog borsten heb en dat ze gezond zijn. Want dat is tegenwoordig helaas helemaal zo vanzelfsprekend niet meer.

Beeld: Thinkstock