Bye bye Christmas! Op deze dag moet je kerstboom toch écht de deur uit

kerstboom

Nét nadat Sinterklaas terug is naar Spanje of stiekem al in november (foei): het liefst halen we de kerstboom zo snel mogelijk in huis. Zo snel als we hem in huis halen, zo lang laten we hem staan. Voor de gezelligheid, omdat Pasen nog ver weg is en omdat aftuigen een hele klus is. Hoe lang kun je dit moment uitstellen? 

Lees ook: Heb je 1 van deze 4 sterrenbeelden? Dan ben jij een échte kerstlover

Lucky you! Je kan op 1 januari lekker uitbrakken en daar 2 en 3 januari zelfs aan vastplakken. Officieel moet je de kerstboom uiterlijk op 6 januari (Driekoningen) de deur uit bonjouren. Het schijnt namelijk flink wat ongeluk te brengen als je de boom na Driekoningen nog laat staan. Leun dus nog maar even lekker achterover.

Lente

Wist je trouwens dat een kerstboom niks met de christelijke viering te maken heeft? Sterker nog: het waren de Germanen die de kerstboom (spar) in huis haalde. Op de kortste nacht van het jaar zetten zij de boom op in het midden van het dorp en versierden de boom met appels en andere dingen die de lente symboliseren. Pas later werd deze traditie, na een periode van verzet, overgenomen door de Rooms-Katholieke kerk.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief.

Bron: Historiek | Beeld: iStock
Viva's Naomi (28) droomde ooit van een glansrijke carrière als actrice, maar heeft uiteindelijk gekozen voor journalistiek. In haar vrije tijd staat ze graag haar vrouwtje in de sportschool. Is een te grote dierenvriend (bus gemist omdat ze een kat aaide) en heeft een zwak voor roze koeken. En dan vooral in combinatie met Netflix en haar beste vriendinnen.