De reden waarom je een extra handdoek moet meenemen naar de sauna

Sauna

Heb je binnenkort even een dagje voor jezelf vrijgehouden en staat de sauna op de planning? Heerlijk, eventjes tijd voor jezelf en lekker ontspannen. Vergeet dan niet een extra handdoek mee te nemen, want hoe logisch het ook klinkt, lang niet iedereen doet het.

De warmte, in combinatie met al dat gezweet, is een paradijs voor bacteriën en daarom zou je altijd een extra handdoek mee moeten nemen naar de sauna. Eentje waar je in de sauna op kunt gaan zitten en een schone waarmee je je na het douchen, voordat je weer je kleren aantrekt, kunt afdrogen.

Lees ook: 3x heerlijk puffen en zweten in deze fijne sauna’s

Bankjes

In de sauna is het lekker warm, maar ook erg vochtig. Daarnaast – moet je maar eens opletten – zijn er heel veel houten bankjes. Dé perfecte plekken voor bacteriën, want die nestelen zich in de bankjes. Het is daarom beter om op een handdoekje te gaan zitten, want zo voorkom je direct huidcontact met de banken. Direct huidcontact kan namelijk gezondheidsproblemen veroorzaken. Denk hierbij aan maag- of huidklachten, zoals een schimmel of huiduitslag.

Extra tip

Daarnaast is het ook slim om het luikje voor de luchtcirculatie te checken in de sauna. Dit luikje moet namelijk gesloten zijn als de sauna opwarmt, maar op alle andere momenten moet het open zijn. Hiermee voorkom je dat schimmels zich gaan vormen in de sauna die schadelijk zijn voor je gezondheid.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief.

Bron: Flaironline | Beeld: iStock