De voordelen van vrouw zijn

geen

Die verhalen over dat vrouwen labiele, chocola-etende woordvulkanen zouden zijn, kennen we nou wel. Het meeste daarvan is onzin en wordt zwaar uit zijn maandverband getrokken. Vrouw zijn is een zegen en ik vertel je waarom.

Eén Chardonnay’tje, graag.
Als je als vrouw ’s avonds de stad wilt gaan slaan, kun je best je portemonnee vergeten. Vrouwen kunnen namelijk super goedkoop uitgaan. Ze kunnen makkelijk met een tientje of zelfs platzak het nachtleven instappen, omdat er altijd wel iemand het pad kruist die zich geroepen voelt om hen een drankje aan te bieden. En tenzij diegene eruit ziet alsof-ie je wil opsluiten in het keldertje, hoef je dat niet af te slaan.

De vermoorde onschuld
Daarnaast is het me opgevallen dat vrouwen overal onderuit komen. En dat is niet leeftijdsgebonden. Sterker nog: hoe ouder, hoe beter. Een jonge meid ‘weet niet beter’ en een oude vrouw is gewoon aandoenlijk. Overal om mij heen zie ik vrouwen in alle soorten en maten poppengezichtjes opzetten om ergens onderuit te komen. En het lukt ze ook nog! Een vrouw kan makkelijk bij de bakker zeggen dat ze een duppie te weinig bij zich heeft en kan met een halfje wit en een fijne dag de deur uit wandelen. Een vrouw die uit alle haast vergeten is in te checken, kan ermee aankomen dat ze zo verschrikkelijk hard heeft moeten rennen voor deze trein en kan na een dikke knipoog van de conducteur lekker gaan zitten. Een man kan daarentegen de hele coupé verblinden met zijn gloeiende tomatenkop, terwijl de conducteur met een knipoog en een hartelijk schouderklopje na zijn boete afscheurt.

Moederkoek
En voor het geval dat de verhalen over de bloemetjes en de bijtjes je volledig zijn ontgaan: vrouwen kunnen zwanger worden. … Wat is er nou in Godsnaam geweldig aan lekkende borsten, een abonnement op hormonen en dik worden, zou een man zich lachend afvragen. Alles, eigenlijk. Ten eerste is het bijzonder dat vrouwen in staat zijn een leventje in zich te voelen groeien en de eersten zijn die een band met het kindje creëren. Ten tweede hebben wij de garantie dat het kind van ons is. Als man zijnde bestaat de kans dat er een getint salsadansend individuutje uitglijdt, terwijl je zelf met je schaal gevlagde kaasblokjes en je blonde lokken aan het voeteneind staat.

Dus, vrouwen: laat je gerust een labiele chocoladetiran noemen. Het leven als vrouw is goed!

© Beeld: privébezit