De wereld door een wc-bril

Na de keukenspons, de roltrapleuning, het mobieltje en de deurklink blijkt nu ook de barbecue meer ziektekiemen te bevatten dan een toiletbril. O jee.

Als je wilt aantonen dat een bepaald gebruiksvoorwerp vies is, zet het dan af tegen de toiletbril. Kennelijk associëren wij de wc-bril met een broeinest van viezigheid. En als dan blijkt dat de gemiddelde barbecue 1,7 miljoen microben per 100 vierkante centimeter bevat – tegen 760.000 voor een wc-bril – ja, dan is dat wel schrikken. Toch?

Billen en bovenbenen, viiieees!
Maar als je er even over nadenkt, is dat eigenlijk niet zo gek. Wat komt er immers in aanraking met een toiletbril? Af en toe misschien wat opspattende uitwerpselen aan de onderkant van de bril, maar aan de bovenkant zijn dat eigenlijk alleen billen en bovenbenen. Die zitten de rest van de dag netjes verpakt in kleding. Dit in tegenstelling tot handen, die werkelijk overal komen. Bijvoorbeeld aan keukensponzen, roltrapleuningen, mobieltjes en deurklinken, inderdaad.

Nieuwe hygiëneperspectieven
Kortom, de toiletbril is niet een van de smerigste voorwerpen in het mensenleven, zoals je wellicht geneigd bent te denken, maar juist een van de schoonste. Dat biedt geheel nieuwe perspectieven voor de hygiënemaffia. Een flesje handenalcohol op zak? Nergens voor nodig! Gebruik gewoon overal een toiletbril voor.

Wat dacht je van een wc-bril met ingebouwde telefoonfunctie en een sponzige onderkant (ook handig zodat je ’m lekker zacht om je nek kunt hangen), die je tevens kunt gebruiken als je een bron van ziektekiemen moet vastpakken. Een deurklink indrukken met een wc-bril is niet zo makkelijk, maar wel een stuk schoner. Helaas zal wanneer je die zo intensief gebruikt de toiletbril al snel niet meer het schoonste object zijn, maar ieder nadeel heb z’n voordeel: onze keukensponzen, mobieltjes, deurklinken, roltrapleuningen en barbecues zijn schoner dan ooit. Die kun je zonder risico beetpakken.

CC foto: Kai Hendry