Dilemma: “Hoe wordt mijn relatie weer leuk?”

Ilse: “Ik ken mijn vriend al mijn hele leven, maar pas sinds drie jaar hebben we een relatie. Het eerste jaar was één groot feest; we waren smoorverliefd en deden alleen maar leuke dingen. We gingen samenwonen en niks stond ons in de weg.  Het ging zelfs zo goed dat besloten een huis te kopen. Maar…

Er is élke dag wát
We zijn nu vijf maanden verder en de lol is er grotendeels wel af. Iedere dag is er wel wat. Het lijkt alsof we niks meer van elkaar kunnen hebben en we hebben over van alles conflicten. Elke keer als ik voorstel iets leuks te gaan doen, heeft hij ‘toevallig’ net iets met vrienden of gewoonweg geen zin.

In huis zijn er talloze dingetjes niet af. Als ik vraag wanneer een en ander wordt afgemaakt, krijg ik ‘binnenkort’ horen. Vervolgens gebeurt er niets.

Waar ben ík gebleven?
Ik wil zo graag dat onze relatie weer als er hiervoor. Met plezier en liefde. Het ergste vind ik nog dat ik er moeite mee heb om positief te zijn. Bijna elke dag is er wel iets waar ik chagrijnig van word. En dat terwijl ik van nature een vrolijke meid ben. Ik herken mezelf bijna niet terug.

Hoe kan ik mijn relatie weer ten goede kantelen? Of moet ik het bijltje erbij neergooien?”

Wat vind jij?!

PS Je reactie/advies kan (ingekort) in Viva komen. Alleen je voornaam komt erbij
en eventueel je leeftijd. Volgende week: een nieuw dilemma waarop jij weer kunt reageren. Heb je zelf een dilemma? Mail die kort maar goed uitgelegd naar jossine@viva.nl.

PPS Je hebt net het dilemma gelezen uit onze nieuwe serie ‘Wat vind jij?’
Hier vind je uitleg over deze nieuwe rubriek!

CC foto: Ajda Gregorčič