Dilemma: Kan ik seks van hem eisen?

M. (32): “Ik heb vierenhalf jaar een relatie met mijn vriend. We hebben ieder ons eigen huis. In het weekend ben ik altijd bij hem, doordeweeks is hij op een vaste dag bij mij.

In het begin hadden we regelmatig sex en was het leuk zoals in de meeste relaties. Maar: we hebben al ruim drie jaar geen seks meer. Mijn vriend heeft last (gehad) van rugproblemen (nierstenen), zijn stiefvader is begin dit jaar overleden, stress van zijn werk… Er was en is altijd wel iets waardoor het niet gaat.

Ik heb meerdere malen aangegeven dat ik behoefte heb aan seks en om aangeraakt te worden. We zijn wel dol op elkaar, maar er gebeurt gewoon niks meer. Als we het er over hebben dan zegt hij dingen als: “Het komt allemaal wel.” Wel geven we elkaar kleine kusjes en af en toe een knuffel of hij knijpt me plagerig in m’n kont. Ik heb hem zelf ook verleid.

Ik ben nu 32 en wil graag verder met hem, maar wil vooral dat hij me weer begeert. En dat we zo zoetjes aan gaan settelen. Volgens mij heeft hij een soort bindingsangst. Zijn beste vrienden hebben hem ook al eens aangesproken over dat settelen, maar hij antwoordt dan met allerlei excuses en redenen waarom de situatie nog zo is en dat het allemaal nog wel gaat gebeuren.

Verder is onze relatie goed en vertrouwen we elkaar, maar ik ben het beu, ruim drie jaar geen seks, dat is toch niet normaal! Moet ik hem nu voor het blok zetten?

PS Je reactie/advies kan (ingekort) in Viva komen. Alleen je voorletter komt erbij en eventueel je leeftijd. Volgende week: een nieuw dilemma waarop jij weer kunt reageren. Heb je zelf een dilemma? Mail die kort maar goed uitgelegd naar dilemma@viva.nl.

PPS Je hebt net het dilemma gelezen uit onze serie ‘Wat vind jij?’
Hier vind je uitleg over deze rubriek!

CC foto: kkalyan