Dilemma: moet ik voor een C-cup gaan?

K (29): Ik heb nogal kleine borsten. Of nou ja, borsten is al een te groot woord voor wat er sinds de puberteit op m’n bovenlichaam is gegroeid. Ik weet niet eens of ik officieel wel een cupmaat heb.
Cup AA is in ieder geval te groot voor me en beha’s draag ik alleen voor de sier.

Vroeger vond ik het niet zo erg, maar de laatste jaren baal ik er flink van. Ik voel me totaal niet vrouwelijk en ‘s zomers in bikini naar het strand gaan is een drama. Daarom ben ik me gaan verdiepen in borstvergrotingen.

Ik heb lang getwijfeld, was bang voor medische missers, maar heb nu toch besloten om het te doen. Ik ben best lang (1 meter 80) en tenger, dus ik had bedacht dat een kleine B-cup me wel mooi zou staan. Maar toen ik bij de plastisch chirurg zat, begon hij – nogal dwingend – op me in te praten dat ik veel beter voor een C-cup kan gaan. Volgens hem kregen bijna alle vrouwen met mijn postuur die voor een B gingen daar spijt van. Bovendien zou een C veel beter bij mijn lichaam passen.

Eigenlijk heb ik geen idee wat mooier is, ik ken mezelf alleen zo goed als plat. De chirurg heeft me wel voorbeelden laten zien, maar dat zei me eerlijk gezegd niet zo veel. En eigenlijk vind ik het een nogal grote stap: van niks naar C. Aan de andere kant: de chirurg is de ervaringsdeskundige en weet waar ie over praat.

Wat moet ik doen: m’n gevoel volgen of vertrouwen op de plastisch chirurg?